Home » Alte evenimente, Evenimente

Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, sărbătorită la Biblioteca Județeană

3 July 2018 0 Comentarii

 

Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, sărbătorită la Biblioteca Județeană

 

 

 

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează o serie de activități – expoziții de documente, prezentări și dezbateri – menite să readucă în atenție valorile general valabile ale umanității: libertatea, cultura, prietenia, toleranța, unitatea în diversitate, cu ocazia zilei de 4 iulie, ziua adoptării Declarației de Independență a Statelor Unite ale Americii.

Astfel, în cadrul atelierelor educative dedicate copiilor prin programul „Biblioteca de vacanță“, în intervalul orar 10.00 – 12.00, Secția de carte pentru copii și Ludotecă „Ion Creangă“ va organiza o expoziție de carte, o expunere referitoare la însemnătatea zilei de 4 iulie, precum și un atelier de desen.

După-amiază, de la ora 15.30, pasionații de limba franceză, tineri și adulți, sunt invitați la o nouă dezbatere, de această dată pe tema sărbătoririi Independenței Statelor Unite ale Americii, în cadrul Clubului de conversație în limba franceză, la Secția de Arte, Multimedia și Carte Străină „Victor Brauner“. Clubul de franceză marchează ziua de 4 iulie, amintind de faptul că emblema SUA și unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale libertății și democrației este Statuia Libertății, cadou al Franței făcut Statelor Unite cu ocazia aniversării centenarului independenței, semn al prieteniei dintre cele două națiuni, operă impresionantă a sculptorului Frédéric Auguste Bartholdi pe o structură concepută de celebrul inginer Gustave Eiffel. Franța ca sursă de inspirație în realizarea unor creații de succes în cultura americană, unitatea în diversitate a civilizației Statelor Unite, aprecieri lingvistice, umor fin, toate aceste aspecte vor acoperi o oră de discuții agreabile, completate cu secvențe video interesante, în compania doamnei profesoare Elena David, coordonatoarea Clubului de franceză.

Cu acest prilej reamintim publicului că documentele Raftului American (American Shelf), donație cuprinzând resurse despre SUA, cultura și valorile americane, oferită bibliotecii noastre, în luna martie a acestui an, de către Ambasada SUA la București, pot fi consultate în cadrul Secției de Arte, Multimedia și Carte Străină „Victor Brauner“.

Mihaela Mereuță, Director-manager

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.