Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Festivalul Muntelui Ceahlău, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Parcul Național Ceahlău, Promovare Turistică

Festivalul Muntelui Ceahlău, o nouă ediție de succes

7 August 2018 0 Comentarii

 

Festivalul Muntelui Ceahlău, o nouă ediție de succes

Evenimentul a avut loc la Durău în perioada 4 – 5 august 2018

 

 

Festivalul s-a dovedit a fi un proiect de succes și în acest an, bucurându-se de aprecierea localnicilor și a turiștilor veniți în număr mare la poalele masivului pentru a-l celebra și pentru a vedea de pe Vârful Toaca (1.904 metri) cele două fenomene unice în lume: Umbra Piramidei și Calea Cerului.

Ajuns la cea de-a 44 –a ediție, Festivalul Muntelui Ceahlău este un eveniment organizat în fiecare an de Consiliul Județean Neamț și Consiliul Local al Comunei Ceahlău în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” și Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău.

De la începutul zilei de sâmbătă, poiana de la poalele muntelui s-a umplut de participanți la eveniment. Spre seară, toți au dansat alături de trupa Los Anonimos și au fredonat melodii cunoscute împreună cu îndrăgitul artist Gheorghe Gheorghiu. Spre bucuria organizatorilor și a localnicilor, acesta a declarat public că este impresionat de frumusețea locurilor și mai ales de povestea Muntelui Sfânt al românilor pe care îl găsim chiar aici, la Neamț. Artistul a mai spus că prin aceste locuri sfinte oamenii trăiesc mai mult datorită energiei fantastice pe care nu ai cum să nu o simți, fie că ești doar într-o scurtă vizită.

La această ediție, desfășurată chiar în anul Centenarului Marii Uniri, în poiana din Stațiunea Durău au răsunat cântece închinate românilor și unității acestora, iar turiștii și localcinii din zonă au fluturat steagurile naționale împreună cu Asociația Culturală „Eu Cred”.

Galerie foto: 

A doua zi a festivalului a adus o frumoasă paradă plină de culoare și veselie chiar pe străzile Durăului. Mulți curioși au umplut stațiunea pentru a asista la o demonstrație inedită a folclorului românesc și internațional. 12 ansambluri din Europa și Asia s-au întrecut în etalarea culturii lor tradiționale. Spectacolul de cântece, dansuri și port popular tradițional a impresionat prin farmec, culoare și diversitate.

Galerie foto:

Duminică seara, când îndrăgitul artist Fuego și-a făcut apariția, poiana a devenit neîncăpătoare. Mulțimea a fredonat melodiile artistului, iar scena s-a umplut de copiii care au dorit să danseze alături de el. Fuego a cântat până aproape de miezul nopții, apoi a dat startul unui foc de artificii impresionant.

Galerie foto:

Turiștii au venit în acest an din toate colțurile țării și au fost impresionați de cele două zile de sărbătoare. Mulți dintre ei s-au grăbit ca luni, la răsărit, să fie chiar pe Muntele Sfânt” sau „Muntele Vrăjit” – cum i se mai spune Ceahlăului – pentru a fi martori la cele două fenomene miraculoase. Tot aici, turiștii au putut participa la slujba de la mănăstirea de pe munte, cu hamul pe 6 august. Este singurul lăcaș de închinăciune din țară aflat la altitudinea de 1770 metri, ridicat în memoria sihaștrilor care s-au nevoit în aceste părţi sute de ani.

Unii cercetători apreciază că prin muntele nostru sfânt, mai exact prin Vârful Toaca (1.904 m) trece una din axele energetice ale globului pământesc.

Galerie foto:

Sursă foto: Consiliul Județean Neamț, Serviciul Turism

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.