Home » Alte evenimente

Atelierele lui Moș Crăciun și-au deschis porțile, la Biblioteca Județeană!

5 November 2018 0 Comentarii

 

Atelierele lui Moș Crăciun și-au deschis porțile, la Biblioteca Județeană

 

 

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează o serie de activități reunite sub genericul Atelierele lui Moș Crăciun, în cadrul Secției de Carte pentru Copii și Ludoteca „Ion Creangă“. Astfel, vor fi susținute ateliere creative pentru dezvoltarea personalității copiilor și tinerilor și de confecționare artizanală a ornamentelor de Crăciun, precum și ateliere de scriere creativă pentru copii „Scrisoare pentru Moș Crăciun“ și „Poveste de Crăciun“. La încheierea acestor activități va fi organizată o expoziție de obiecte realizate în cadrul atelierelor creative (ornamente confecționate artizanal, quilling, desene) și va fi publicată cartea „Scrisoare pentru Moș Crăciun. Poveste de Crăciun“, care va cuprinde atât creațiile participanților, cât și legende despre Crăciun și bibliografia selectivă Crăciunul în colecțiile Bibliotecii „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Atelierul creativ pentru dezvoltarea personalității copiilor și de confecționare artizanală a ornamentelor pentru Crăciun se va desfășura până pe 15 decembrie 2018, în fiecare zi de marți, pe durata a 90 de minute, între orele 14:00 și 15:30. Este singurul atelier cu taxă de înscriere, în valoare de 2 lei pentru o ședință, bani utilizați pentru achiziționarea de materiale necesare desfășurării activității.

Atelierul de lectură și scriere creativă „Scrisoare pentru Moș Crăciun“. „Poveste de Crăciun“ se desfășoară joi, între orele 14:00 și 15:00, până la data de 5 decembrie 2018, iar participarea este gratuită.

Proiectul Atelierele lui Moș Crăciun dorește implicarea copiilor și tinerilor –cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani și, respectiv, 11 și 14 ani – în activități de grup care să valorifice talentul, creativitatea și cunoștințele dobândite de aceștia atât în procesul instructiv-educativ, cât și în mediul social și familial. Un obiectiv important al atelierelor este dezvoltarea interesului copiilor pentru serviciile de bibliotecă pentru activități de documentare, informare, informativ-educative și recreative, în scopul dezvoltării personalității. De asemenea, se dorește dezvoltarea abilităților de realizare a unor ornamente specifice, dezvoltarea gustului pentru lectură, dezvoltarea gândirii critice și de echipă, asumarea unor responsabilități, formarea unor deprinderi de cercetare a textelor literare prin folosirea resurselor bibliotecii, dezvoltarea unor atitudini de toleranță, solidaritate și respect pentru tradiții și obiceiuri, precum și utilizarea timpului liber în mod organizat și într-un mediu de formare adecvat particularităților de vârstă ale copiilor și tinerilor.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.