Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Obiective turistice, Promovare Turistică, Trasee în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș

Plimbare prin Cheile Bicazului

5 November 2018 0 Comentarii

 

 

Plimbare prin Cheile Bicazului

 

 

Cheile Bicazului sunt în orice anotimp o destinație spectaculoasă din județul Neamț care atrage numeroși turiști din toate colțurile țării și nu numai. Cu atât mai mult acum, în această perioadă a anului, tabloul este cu totul unul fascinant, o explozie de culoare, datorită pădurilor de foioase care și-au făcut loc printre pădurile de brazi și care îmbracă acest loc în tonuri de galben, portocaliu ṣi roṣu.

Situate în Carpații Orientali (în partea centrală a Munților Hășmaș) și făcând legătura între Moldova și Transilvania, Cheile Bicazului se întind pe o suprafață de 8 km și sunt capodopera râului Bicaz și a afluenților săi care au creat de-a lungul timpului un canion în munți cu pereți stâncoși ce adăpostesc peșteri și avene spectaculoase. Drumul în serpentine care traversează Cheile Bicazului pleacă din satul Bicazu Ardelean și se termină la intrarea în stațiunea Lacul Roșu, fiind străbătut de formațiuni stâncoase impresionante, cum ar fi: Piatra Altarului – 1120 m, Piatra Pinteștilor – 847 m, Piatra Arșiței – 835 m, Piatra Surducului, Poarta de Piatra și Polițele Bardosului.

În Cheile Bicazului sunt locuri care abia aşteaptă să fie descoperite, peisaje sălbatice şi deosebite ce stau ascunse după pereţii stâncoşi care parcă se întâlnesc în cer. Un astfel de loc este și cătunul Bicăjel, un cătun pitoresc de munte unde casele sunt adevarate bijuterii tradiționale construite după arhitectura specifică satelor de munte.

Turiştii iubitori de drumeţii au la dispoziție 18 trasee turistice montane care străbat Cheile Bicazului, această atracție cu peisaje unice.

Astfel, nu ratați o plimbare în Cheile Bicazului unde vă veți bucura de aerul curat, de mireasma pădurilor de brad combinată cu pastelul de culori ale foioaselor.

Galerie foto:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.