Home » Alte evenimente

Drumul Unirii trece prin județul Neamț

12 November 2018 0 Comentarii

 

Drumul Unirii trece prin județul Neamț

* Noua ediție „Maluri de Prut – Basarabia Necunoscută“ îl are ca invitat special pe Ion Mărgineanu, care poposește la Piatra-Neamț în drumul pe jos spre Alba Iulia

 

 

La 78 de ani, Ion Mărgineanu, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatar al Declarației de Independență și militant pentru revenirea la adevărul istoric în stânga Prutului, străbate pe jos 600 de km, de la Bălți la Alba Iulia, pentru a spune tuturor că basarabenii își doresc Unirea.

Pietrenii care doresc să îl întâlnească pe profesorul Ion Mărgineanu, originar din localitatea Fundurii Vechi, județul Bălți, sunt așteptați marți, 13 noiembrie, începând cu ora 16.30, la Biblioteca Județeană „G.T Kirileanu“ Neamț, pentru a participa la o nouă ediție a Proiectului „Maluri de Prut – Basarabia Necunoscută.

Ion Mărgineanu și-a început parcursul joi, 1 noiembrie, la ora 12.00, din fața Poștei din Bălți. După ce a trecut Prutul, a traversat Iașul, Podul Iloaiei, Târgu Frumos și localitatea Războieni. Înainte de a ajunge la Piatra-Neamț va mai trece pe la Mircești și Ștefan cel Mare.

„Mă bucur nespus de mult pentru faptul că sunteți alături de mine, acum când mi-am asumat angajamentul să străbat pe jos distanța Bălți – Alba Iulia. Simt că îmi obosesc picioarele, dar vă asigur că mesajele pe care le primesc de la dumneavoastră mă întăresc și mă încurajează să-mi continui onorabil calea. Tind să realizez această faptă în numele dragostei de țară, de mamă, de adevăr curat, nepolitizat. Ceea ce fac eu nu poartă interese egoiste sau materialiste, ci este un ideal de a promova sfântul adevăr până la realizarea lui“, este mesajul transmis de la Războieni de acest erou al Centenarului.

Ion Mărgineanu a predat limba franceză și limba germană la instituții de învățământ prestigioase din Republica Moldova. A tradus în limba germană cărți ale scriitorilor Grigore Vieru și Nicolae Dabija, dar și lucrări cu caracter economic.

Impresii, fotografii și articole de presă despre călătoria profesorului Ion Mărgineanu pe Drumul Unirii: https://www.facebook.com/Ion-Margineanu-si-Unirea-302505453685766/

Inițiat de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț și Radio România Chișinău (prin jurnalista Ina Guțu), proiectul „Maluri de Prut – Basarabia necunoscută“ este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

 

 

Mihaela Mereuță,

Director-Manager

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.