Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Promovare Turistică

„STEAUA SUS RĂSARE”, festival de datini și obiceiuri de iarnă la Piatra Neamț, vineri, 28 decembrie 2018

27 December 2018 0 Comentarii

Alaiul de datini şi obiceiuri, care a debutat în decembrie 1969, a ajuns în acest an la cea de-a 50-a ediție. Un spectacol inedit, nemaiîntâlnit în alte zone din țară, festivalul „Steaua sus răsare” strânge laolaltă mai multe grupuri din județul Neamț, Iași, Bacău, Suceava, Botoșani dar și din Republica Moldova şi Ucraina. Pe la ora prânzului, pe străzile din centrul orașului va avea loc un adevărat spectacol de costume și jocuri specifice zonelor din care provin grupurile.

An de an, curioșii, localnicii, dar mai ales turiștii vin să urmărească parada de datini și obiceiuri care va începe la ora 16:00 şi se va derula pe traseul cuprins între Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlău” – Teatrul Tineretului. O oră mai târziu, de la ora 17:00, pe platoul Curţii Domneşti, va avea loc spectacolul de gală al acestei ediţii jubiliare a festivalului.

În acest an sunt invitate 11 trupe, care vor evolua alături de formaţia gazdă, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”.

Festivalul „Steaua sus răsare” este organizat de Consiliul Județean Neamț și Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, fiind singura activitate artistică judeţeană de anvergură care atrage mulți turiști dar și localnici și care de cinci decenii se desfăşoară an de an, neîntrerupt.

Pentru mai multe informații privind festivalul, dar și programul Târgului de Crăciun la Neamț, puteți vizita pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/1928371487200680/

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.