Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Promovare Turistică

STEAUA FĂRĂ NUME, îndelung aplaudată de publicul spectator la Piatra Neamț

22 January 2019 0 Comentarii

„Steaua fără nume“, prima premieră din anul 2019 la Teatrul Tineretului, care a avut loc în weekend, a fost îndelung aplaudată de publicul aflat chiar pe scenă, lângă actori. Spectacolul este unul nonverbal, după piesa lui Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Într-un mod cu totul ingenios, regizorul a optat pentru explorarea şi dezvoltarea unor fragmente din textul iniţial al piesei, care impresionează prin detaliile construcţiei scenice şi expresivitatea deosebită a jocului actoricesc, punctând, în mod ireproşabil, atmosfera specifică micii comunităţi umane, perturbate brusc de apariţia unei revelaţii

Piesa de teatru „Steaua fără nume“ revine în repertoriul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, după o primă montare pe scena de la Piatra Neamț în anul 1964, din distribuția căreia făceau parte tinerii Virgil Ogășanu și Dionisie Vitcu.

De-a lungul întregului spectacol, profilele psihologice ale membrilor comunităţii sunt creionate într-o manieră de mare fineţe, fiecare cu temerile, automatismele de gândire dar, mai ales, cu dorinţele sale ascunse, pentru că fiecare personaj în parte tânjeşte visceral după schimbare, deşi este captiv într-o rigiditate care frizează absurdul. Tocmai aceste contraste sunt cele care dau profunzime piesei, emoţia transmisă publicului atingând, prin tehnica regizorală aleasă, cote nebănuite.

În comparație cu prima montare pe scenă în anul 1964, piesa lui Mihail Sebastian devine de astă dată, în anul 2019, sugestie pentru o viziune teatrală exprimată prin limbajul nonverbal, asumată de regizorul Alexandru Mâzgăreanu.

Piesa excelează întrucât îmbină, într-o curgere atât de firească, perspectiva apropierii în analiza caracterologică a personajelor (focalizare de detaliu) cu perspectiva distanţei în termeni de stabilire a idealurilor sufleteşti (sugestie redată impecabil la nivel scenografic), amintind de celebra replică a lui Peter Brook: „O piesă de teatru trebuie să redea deopotrivă apropierea de realitate și distanța specifică mitului, pentru că dacă nu există perspectiva distanţei, spectatorii nu vor fi uimiți și dacă nu există perspectiva apropierii de personaj, spectatorii nu vor fi mișcați“.
Spectacol de mare curaj şi cu o impresionantă desfăşurare a capacităţilor actoriceşti, care ţintuieşte spectatorul pe scaun prin farmecul insinuant al decorurilor, proiecţiilor video şi al ilustraţiei muzicale originale, „Steaua fără nume“ vă provoacă la participare afectivă şi la reflecţie; mai ales la reflecţie. Vă invităm la teatru dacă vreţi să fiţi surprinşi!

Distribuție:
Profesorul: ANDREI MERCHEA ZAPOTOȚKI
Necunoscuta: CRISTINA MIHĂILESCU
Domnișoara: ECATERINA HÂȚU
Domnul: MIRCEA POSTELNICU
O pensionară: GINA GULAI
O altă pensionară: CĂTĂLINA IEȘANU
Cea de-a treia pensionară: LOREDANA GRIGORIU
Șeful gării: DAN GRIGORAȘ
Ajutorul șefului de gară: EMANUEL BECHERU
O elevă visătoare: CĂTĂLINA BĂLĂLĂU
O elevă silitoare: CORINA GRIGORAȘ
Poștașul/ Un domn periculos: VALENTIN FLOREA

Regie: Alexandru Mâzgăreanu
Decoruri: Raluca Alexandrescu
Costume: Alexandra Mâzgăreanu
Video: Mihai Păcurar
Consultanță coregrafică: Attila Bordas
Ilustrație muzicală: Alexandru Mâzgăreanu
Asistență regie: Petruța Pavăl

Recomandat persoanelor peste 16 ani

Următoarele reprezentații vor avea loc pe data de 3 și 15 februarie 2019


Sala Mare TT, cu publicul pe scenă
Preț bilet: 24 lei
Reducere elevi 75%
Reducere studenți și pensionari 50%

Program Agenție Teatrală
Marți-Vineri: 11:00-12:00 și 16:00-19:00
Sâmbătă- Duminică: 16:00-19:00
Luni – închis
Telefon: 0233.211.036, 0752.149.735
E-mail: [email protected]
Puteți rezerva la numerele de telefon și la adresa de e-mail menționate mai sus. Pentru a fi valabile, biletele aferente rezervărilor trebuie achitate cu 24 de ore înaintea spectacolului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.