Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Muzee, Promovare Turistică

O zi dedicată femeilor, 8 Martie

8 March 2019 0 Comentarii

O zi dedicată femeilor, 8 Martie

 

Un simbol al vieții, iubirii, purității, al frumuseții fizice și spirituale este femeia, sub toate aspectele și în toate rolurile sale în societate, de iubită, soție, fiică, mama sau bunică. 8 Martie este ziua în care femeia este sărbătorită și adusă în centrul atenției, mai ales în atenția bărbatului de lângă ea, care încearcă să o surprindă de fiecare dată cu afecțiunea sa și cadourile oferite.

8 Martie este o sărbătoare oficială în multe țări ale lumii, Afganistan, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, China, Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazahstan, Kârgâzstan, Laos, Madagascar, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam şi Zambia. Totodată, femeile sunt sărbătorite, fără a fi o sărbătoare oficială, în ţări precum Croaţia, Serbia, Bulgaria, România şi Letonia.

În România, până în decembrie 1989, se vorbea de Ziua Mamei. După Revoluţie, Ziua Mamei a fost înlocuită cu Ziua Femeii. Ceea ce la începuturi a fost un prilej de exprimare a dorinţei femeilor muncitoare pentru dobândirea unor drepturi s-a transformat, de-a lungul timpului, într-o sărbătoare a răsfăţului femeilor din multe părți ale lumii.

După 8 martie, urmează o altă sărbătoare mare, 9 Martie, când are loc prăznuirea sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia. În credinţa populară, pe 9 Martie se deschid mormin­tele şi porţile Raiului pentru sufletele celor morţi. Se dau de pomană Mucenici, cornuri în formă de opt, preparate din aluat, unse cu miere şi nucă. În această zi, bărbaţii obişnuiesc să bea 40 de pahare cu vin. Obiceiul îşi are originile în Antichitate, când se credea că bărbaţii care beau vin vor fi mai să­nătoşi şi mai puternici, căci vinul se transformă în sânge.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.