Home » Alte evenimente

LEGUME, spectacol pentru copii, Teatrul Tineretului, 10 și 11 iulie 2019, ora 17.00

9 July 2019 0 Comentarii

 

LEGUME, spectacolul pentru copii care închide stagiunea TT

10 și 11 iulie 2019, ora 17.00

 

 

Teatrul Tineretului anunță premiera spectacolului LEGUME de George Cocoș, regia Irina Slate. O roșie galbenă, un cartof mov, o ridiche albă, o ciupercă prea maronie, un ardei prea gras, o țelină bizară sunt niște legume pe care nimeni nu le vrea și de care lumea râde pentru că sunt ciudate. Invităm pe toți cei care au de la 5 ani în sus la un spectacol despre toleranță, despre nevoia fiecăruia de a fi respectat și iubit, despre eliberarea celor pe care-i ținem închiși în cuștile prejudecăților.

Reprezentațiile vor avea loc miercuri 10 iulie, ora 17.00 și joi 11 iulie, ora 17.00, în Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”. La final, copiii vor avea ocazia să intre în dialog cu echipa artistică a spectacolului. Intrarea este liberă, pe bază de invitație care se poate procura de la agenția de bilete a Teatrului Tineretului.

Legume este primul spectacol produs în cadrul #SAFESPOTT, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Acest proiect promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin producerea a trei spectacole de teatru educațional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Pe baza acestor texte, se vor monta spectacole realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer, coregraf), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Aceștia vor putea urmări toate etapele producerii unui spectacol de la idee la premieră. Spectacolele vor fi reprezentate sub forma unei stagiuni mobile în trei orașe din județul Neamț (Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț), în ideea dezvoltării unui public participativ.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SAFESPOTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, Liceul de Artă “Victor Brauner” din Piatra Neamț, Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

 

LEGUME

de George Cocoș

Distribuție:

Roșia Galbenă: RAREȘ PÎRLOG

Domnul Cartof, Varza Bio: FLORIN MIRCEA JR

Ridichea Albă: CĂTĂLINA IEȘANU

Ciuperca Maronie: ECATERINA HÂȚU

Ardei Gras: DAN GRIGORAȘ

Apio: DANIEL BEȘLEAGĂ

 

Regie: Irina Slate

Scenografie: Andreea-Diana Nistor

Coregrafie: Teodora Budescu

Sound-design: Ștefan Ruxandra

 

Elevi asistenți: Olivia Călin, asistent regie // Ștefana Tărniceru, asistent dramaturgie // Ioana Corduneanu, asistent scenografie // Letiția Asavei, asistent regie tehnică // Melisa Micu, asistent producție // Maria Buhușanu, asistent lumini // Andrei Andronache, asistent sunet // Serena Humă, asistent promovare // Flavia Apetrei, asistent coregrafie

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.