Home » Alte evenimente

Expoziție de artă la Biblioteca Județeană

2 September 2019 0 Comentarii

 

 

Pictură și goblen expuse de mamă și fiică, la Biblioteca Județeană

 

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește, în Sala Cupola, expoziția de pictură și goblen „Creativitate cromatică“ realizată de Nicoleta Pâslariu și Maria Pâslariu, mamă și fiică, în perioada 2-15 septembrie 2019. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 10 septembrie 2019, de la ora 17:00, și va include o demonstrație de creativitate în realizarea unui puzzle cu diamante și un scurt moment muzical cu Luca Blindu la pian.

Nicoleta Pâslariu se află la prima expoziție și vine în fața publicului cu două tipuri de goblen: cel clasic – „pictura cu acul“ – și goblenul cu diamante – „pictura cu diamante“. Contribuția acesteia la expoziție constă în 20 de lucrări: peisaje – „Seară de vară“, „Amurg în munți“; flori – „Panseluțe“, „Floarea soarelui“, „Stelele pământului“; figurative – „Copii sub umbrelă“, „Bunica“; marine – „Corăbii în amurg“, „Naufragiu la mal stâncos“ după Ivan Aivazovski; cu tematică religioasă – „Maica Domnului“ după Carlo Dolci, „Maica Domnului cu Pruncul“. Va fi prezentată și o lucrare „arbore genealogic“, cusută în patru generații. „În comparație cu broderia, care se realizează fie în punct norvegian, fie în «petit point», fie în combinație cu amândouă, goblenul de diamante necesită mai puțin timp, dar rezultatul este surprinzător. Tehnica se bazează pe aplicarea unor strasuri acrilice după schema de broderie în cruciuliță. Poate fi numit și mozaic sau puzzle cu diamante“, explică Nicoleta Pâslariu.

Maria Pâslariu este la cea de-a doua expoziție de pictură, după debutul de la Galeria Mall. Exte prezentă cu peste 20 de tablouri. „Îmi face plăcere să pictez, să creez lucruri originale, experimentând o gamă cât mai largă de tehnici hobby, cum sunt pictura pe sticlă, pictura pe față, pictura cu nisip colorat, pictura pe catifea, dar și decoupage, quilling sau origami. De curând, spre exemplu, am descoperit și caligrafia, arta scrisului frumos. Ca artist preferat român aș vrea să-l amintesc pe Nicolae Grigorescu. I-am văzut lucrările la Muzeul Brukenthal dar și aici aproape de noi, la mănăstirea Agapia. Dintre pictorii nemțeni îmi place de Doamna Acuarelei, Iulia Hălăucescu, iar dintre străinii celebri îi apreciez pe Leonardo da Vinci și Claude Monet. Vreau să le mulțumesc, părinților, doamnei profesoare Cristina Petrariu, domnului profesor Lucian Gogu-Craiu și profesoarei Mirela Cheșu, care într-o zi la ora de arte vizuale și abilități practice, spre încântarea și uimirea tuturor, a ales pietre de râu și ni le-a dat să le pictam“, a relatat Maria Pâslariu.

Nicoleta Pâslariu a absolvit Facultatea de Istorie, cu dublă specializare – istorie și limbă și literatură engleză – și un master în studii egeo-mediteraneene în cadrul Universității „A.I. Cuza“ Iași.

Maria Pâslariu s-a născut în vara lui 2010 la Piatra Neamț. A urmat, la Palatul Copiilor Piatra-Neamț, cursuri de pictură, modelaj, handmade și papier mache cu profesorul Lucian Gogu-Craiu, de istoria artelor, pictură, fotografie și cinematografie cu profesoara Cristina Petrariu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.