Home » Alte evenimente, Evenimente

FESTIVAL DE TEATRU LA PIATRA NEAMȚ, EDIŢIA 31

6 September 2019 0 Comentarii

 

FESTIVAL DE TEATRU LA PIATRA NEAMȚ

EDIŢIA 31

 18 septembrie – 2 octombrie 2019

 

Ediția 31 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț se desfășoară între 18 septembrie și 2 octombrie. Tema acestei ediții este SUCCES!, o invitație la meditație, în cheie critică și ironică, asupra poveștilor de și despre succes ale societății de astăzi și din trecutul recent.

Ne dorim ca Festivalul să fie un punct de întâlnire pentru generații diferite de artiști și de spectatori, pentru oameni de teatru din diverse părți ale Europei, pentru experiențe și perspective provocatoare atât pentru teatru, cât și pentru alte arte (film, muzică, dans, arte vizuale).

Continuând ideea de anul trecut, când Festivalul s-a extins în orașul Târgu Neamț, în acest an, o parte dintre spectacolele din selecție va fi prezentată și în municipiul Roman.

 

29 de spectacole | 7 țări | 4 concerte | 5 ateliere | 4 lansări de publicații | 2 proiecții de film documentar | 1 juriu de liceeni | 24 de sesiuni de discuții cu publicul

 

Așa cum v-am obișnuit, din selecția Festivalului fac parte spectacole de dramaturgie contemporană care pun în discuție subiecte de interes pentru societatea de azi, teatru documentar, spectacole realizate de tineri creatori (semnate de regizori sub 30 de ani), proiecte artistice cu componentă educațională (ateliere dedicate spectatorilor de toate vârstele, spectacole ale profesioniștilor în colaborare cu adolescenții), spectacole pentru public tânăr și foarte tânăr.

De asemenea, Teatrul Tineretului vă propune, în cadrul Festivalului, premiera spectacolului FRONTAL, adaptare foarte liberă după “Povestea unui om leneș” de Ion Creangă, text și regie Gianina Cărbunariu.

Și anul acesta, accentul cade pe evenimente interdisciplinare (spectacol de dans, concerte, proiecție de film, instalații performative), iar dimensiunea internațională se amplifică (cu șapte spectacole oferite de artiști și companii de teatru din Franța, Germania, Moldova, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia).

 

Mai multe detalii despre Festival puteți obține din materialele noastre publicate pe site-ul Festivalului de Teatru Piatra Neamț și pe canalele social-media: www.ftpn.ro, www.facebook.com/FTPN2019/

 

Programul festivalului pe locaţii de desfăşurare:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.