Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Promovare Turistică

Un colț de rai din România promovat din nou la Londra: Ținutul Neamțului

29 November 2019 0 Comentarii

 

După participarea, la începutul lunii noiembrie, la cel mai mare târg de Turism la nivel mondial de la Londra, World Travel Market, delegația Consiliului Județean Neamț a revenit în aceste zile la Londra, de astă dată la Institutul Cultural Român, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Peste 200 de oficiali britanici și diplomați străini acreditați la Londra, dar și reprezentanți ai consulatelor românești din Marea Britanie au luat contact cu arta tradițională, cultura, muzica și gastronomia specifice din Neamț. Atmosfera autentică românească, cu manifestări artistice și culturale de un farmec deosebit și inconfundabil, i-a încântat și cucerit pe toți cei prezenți acolo care s-au arătat interesați să vină să descopere personal frumusețile Ținutului Neamțului și ale României.

Reprezentații Consiliului Județean Neamț au oferit invitaților la eveniment trăistuțe tradiționale, materiale de promovare a județului Neamț, dar și mici surprize culinare, gustări specifice zonei noastre, de la producători locali. Manifestările culturale au fost oferite de Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț.

Galerie foto:

Județul Neamț ocupă un loc privilegiat în clasamentul țării prin obiectivele sale turistice unice, frumusețea mediului natural cu ariile sale pitorești, monumente istorice impresionante, mănăstiri vechi și catedrale, numeroase muzee și case memoriale, toate ascunzând colecții de mare valoare arhitecturală, artistică și etnografică.

În Neamț vizitatorii descoperă o vatră de valori spirituale autentice, unde pot cunoaște și experimenta direct tradițiile seculare ale poporului român. Evoluţia comunităţilor umane din Neamț, din acest spaţiu emblematic, a contribuit la formarea celei mai strălucite civilizaţii preistorice a Europei, de care aparţine şi Complexul Precucuteni-Cucuteni-Tripolie, din anii 4.200 – 2.600 î.Hr.

Galerie foto:

Mulțumim Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pentru invitația de a participa la acest eveniment, un prilej deosebit de a face cunoscut la Londra, la nivel înalt, Ținutul Neamțului, colț de rai din România frumoasă, o țară cu multe locuri pitorești, de mare atractivitate pentru turiștii de peste tot din lume.

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.