Home » Alte evenimente

Lansare de carte Petru Frăsilă și piesă de teatru, la Biblioteca Județeană

2 March 2020 0 Comentarii

Biblioteca județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește lansarea cărții în prezența autorului „Presa, vremurile și politica – Of…televiziunea mea“ de Petru Frăsilă, vineri, 28 februarie 2020, de la ora 17:00, în Sala Cupola. După salutul adresat de Mihaela Mereuță, directorul-manager al bibliotecii, vor vorbi Ioan Holban – critic literar, Cristian Livescu – scriitor, Emilian Marcu – poet, Lucian Vasiliu – scriitor și Dan Iacob, bibliotecar.

În cadrul evenimentului va fi jucată piesa de teatru „Ziarist interzis“, după scenariul lui Valentin Braniște de la Teatrul Municipal „Bacovia“ Bacău și în regia lui Ștefan Hagimă de la Teatrul Național București.

„O istorie a televiziunii private postdecembriste și, mai ales, a unui mod anume de a face jurnalism în media video scrie Petru Frăsilă în «Presa, vremurile și politica»; în chip semnificativ, autorului îi scapă și un oftat după ce va fi pus un titlu, cărții sale: «Of… televiziunea mea» traduce toată superbia, dar și suferințele, neliniștile, dezamăgirile care l-au însoțit treizeci de ani într-o televiziune privată de utilitate publică“, spune Ion Holban în prefața cărții.

Petru Frăsilă a mai scris cărțile „Libertatea de a fi ziarist interzis“ „Editura „Samia“ Iași, 2005; „De la ziarist interzis la libertatea de a candida pentru Parlamentul României“, Editura Universiatas XXI Iași, 2009; „De la om la om… din culisele televiziunii“, Editura Timpul, Iași, 2011; „Viața pe tabla de șah“, Editura Timpul, Iași,  2012; „Violarea libertății de exprimare“, Institutul European, Iași, 2012; „Galeria cu oglinzi“, editura Timpul, Iași, 2013, iar din 2007 este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Este un jurnalist cunoscut în județul Neamț mai ales din perioada 1995-2007, când a fost administrator al postului de televiziune TELE’ M Piatra Neamț. În perioada 1990-1991 a fost realizator la Televiziunea Națională a Republicii Moldova, iar apoi, până în 1995, a fost fondator și administrator al TELE M Iași, prima televiziune din regiunea Moldovei. Din 2007 până în prezent este director la Prima TV Iași și fondator și administrator al TeleMoldova+ Prima, televiziune regională cu acoperire în 14 județe: Iași, Neamț, Botoșani, Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.