Home » Muzee, Obiective turistice
, ,

Muzeul Gh Ruset Roznovanu – Roznov Judetul Neamt

24 September 2009 1 Comentariu

muzeul-roznovanu-neamtAdresa: oras Roznov, jud. Neamt

Infiintat: in anul 2002

Muzeul Gheorghe Ruset Roznovanu, a fost infiintat in anul 2002, la demisolul Bisericii “Sfantul Nicolae” din Roznov, unde colonelul Roznoveanu a construit cripta pentru neamul Ruset Roznovanu.

Muzeul adaposteste cele mai frumoase obiecte vechi care, pana in anul 2002, au fost pastrate in biserica. Regasim aici, epoletii, lancea, banderolele, decoratiile de razboi si toiagul de majordom ale lui Roznovanu, dar si cele 11 monede primite ca urmare a participarii acestuia la razboi. Alaturi de acestea sunt expuse si vesminte vechi de 100 de ani, in culori naturale, fotografii,  o copie a testamentului colonelului Roznovanu, cele doua icoane mari care au fost aduse din biserica ce a ars in anul 1944, a Maicii Domnului şi a Mantuitorului, dar si cele doua pisanii ale bisericii.

Tot aici, se afla si mormintele strabunilor si stramosilor lui Roznovanu, Iordache, Neculai Ruset Roznovanu, cu fiii lor si cu cei care au facut parte din familia Roznovanu. Muzeul mai cuprinde si busturile in marmura ale ctitorilor, o coroana mortuara de la înmormantarea lui Roznovanu, semnatura acestuia pe o Sfanta Evanghelie din ziua mortii fiului sau.

In prezent, parohia bisericii, care s-a ocupat de infiintarea acestui muzeu, se preocupa de cautarea si adunarea cat mai multor obiecte care sa intregeasca colectia muzeului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • voyance a spus:

    voyance

    Muzeul Gh Ruset Roznovanu – Roznov Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.