Home » Agrement, Obiective turistice

Depozitul De Armasari Dumbrava Timisesti

28 December 2009 5 Comentarii

depozitul-armasari-dumbravaAdresa: com. Timisesti, jud. Neamt

Tel: 0233660373

Program: 10.00 – 16.00

Accesul in zona: se face pe DN 15 C dinspre Piatra Neamt pe directia Piatra Neamt-Targu Neamt sau  pe DN 15 B dinspre Poiana Largului pe ruta Poiana Largului-Humulesti-Targu Neamt

Descriere:

Depozitul de armasari Dumbrava  cunoscut si sub denumirea de  “Herghelia Mariei Sale” este situat la 10 km de Targu Neamt pe locul grajdurilor domnesti ale lui Stefan cel Mare, pastorite de comisul Manole Jder, asa cum ne sunt descrise in romanul lui Sadoveanu. Constructia actualului depozit de armasari a inceput in anul 1910 si a apartinut initial Ministerului Apararii, iar mai apoi Ministerului Agriculturii. Din anul 1959, ferma de elita a fost luata in administrare de catre Departamentul Gostat, iar dupa anul 2000 Depozitul de Armasari de la Dumbrava trece in administrarea Directiei Silvice Neamt.

Amplasat intr-o zona cu un puternic potential turistic, Depozitul de Armasari Dumbrava dispune de o infrastructura modernizata si adusa la standarde internationale formata din: sediu administrativ, adaposturi pentru cabaline si baza hipica. In prezent, aici se gasesc 100 de capete care fac parte din 8 rase deosebite cu o foarte mare importanta biologica, si anume: araba, semigreu, hutul, sport, lipitan, cal de Bucovina, gidran, pur sange englez.

Depozitul de Armasari Dumbrava ofera posibilitati de practicare a turismului ecvestru care constau in urmatoarele activitati: plimbari cu trasura, plimbari calare pentru agrement, lectii de calarie si lectii de sarituri peste obstacole. Tarifele practicate sunt: plimbare calare pentru agrement la pret de 5 euro/30 minute, plimbari cu trasura la pret de 10 euro/30 minute.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

5 Comentarii »

  • Mihaela a spus:

    Dumnezeu a fost foarte darnic cu acele locuri. A last pe langa acel colt de rai si niste oameni minunati care fac cinste si in acelasi timp dau valoare satului, ca niste demni urmasi ai lui Stefan cel Mare. Profesori minunati carora le port un deosebit si profund respect, chiar daca unii din pacate nu mai sunt printre noi, au facut ca multe generatii de fii ai acelor locuri sa duca in lume bunul simt, cinstea si cultura temeinica invatata acolo.
    Dumbrava nu ar fi fost ceea ce este acum, daca nu ar fi avut parte de Preotul Fuioaga,un om deosebit, cu o vasta si deosebita cultura, care a stiut sa tina comunitatea aproape de credinta, sa promoveze valorile morale si sa construiasca impreuna cu enoriasii o mandrete de biserica.
    Pentru cei care traiesc acolo poate ca nu realizeaza cat de bogati sunt, insa cand esti departe, dar nascut si crescut acolo, altfel simti cuvantul “acasa”. Purtam cu noi in suflet fiecare coltisor din acel mic Rai.

  • Dan Ilinca a spus:

    Da cu siguranta Dumbrava a fost este si va fi pentru mine cel mai frumos sat din tara, si datorita faptului ca are 0 asezare geografica de invidiat cu peisaje minunate . Pe langa faptul ca are depozitul de armasari Dumbrava cunoscut si sub denumirea de “Herghelia Mariei Sale” mai putem lua in evidenta si faptul ca prin centrul satului curge apa curgatoare limpede ca cristalul este un fragment inspirat din cartile povestitoare ale lui Ion Creanga. Sunt mandru ca fac parte din acest sat care imi inspira numai satisfactii placute si de neuitat…

  • admin (autor) a spus:

    @cornel 🙂 corect. Mersi de atentionare. Am facut modificarea

  • cornel a spus:

    Etimolgia cuvantului “comisar” ne duce catre limba rusa, chiar cea de dupa Revolutia din Decembrie. Probabil ca Manole Jder(COMISUL) a devenit doar din inertie.(scuze!)

  • doina a spus:

    aceste locuri sint minunate mai ales ca fac parte din aceasta zona.sint nascuta,am copilarit ,am visat,am trait cele mai frumoase zile did viata mea cemai apartin acestui loc.sint mindra ca apartin acestei tari.DUMBRAVACEL MAI FRUMOS LOC DIN LUME.

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.