Home » Bizon safari

Bizon safari

Vizită la Rezervaţia de zimbri şi faună carpatină „Dragoş Vodă”

Situată pe o suprafaţă de circa 11.500 ha, rezervația se află pe raza comunei Vânători-Neamţ, în apropierea lui DN15 şi a Mănăstirii Neamţ. Una dintre cele mai mari şi mai reprezentative rezervaţii din Europa, se află în topul celor mai vizitate obiective turistice din judeţul Neamţ.

Bison Safari în Parcul Natural Vânători Neamț

Parcul este sigurul loc din România în care zimbrul poate fi întâlnit în captivitate, în cadrul Grădinii Zoologice din comuna Vânători Neamţ, în semilibertate la Centrul de Management al Zimbrului şi în libertate, în zona comunelor Agapia, Bălţăteşti, Brusturi, Crăcăoani, Vânători Neamţ, Răuceşti, Pipirig, Hangu şi până în Ceahlău.

Ținutul Zimbrului este o destinație premiată mondial, singura din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile, începând cu anul 2017.

Date de contact PNV Neamț:

Adresa Administrației Parcului Natural Vânători Neamţ: Strada Zimbrului, nr. 2, com. Vânători Neamţ, jud. Neamţ.

Tel. 0233.206.001 sau 0233.251.060

Parcul Natural Vânători-Neamţ

GPS: N 47.166123, E 26.202549

 

Vizitarea Parcului Natural Vânători-Neamţ. Bison safari

Parcul Natural Vânători-Neamț este singurul loc din Europa în care zimbrul, simbol heraldic al Moldovei și cel mai mare animal de uscat de pe continent poate fi vizitat în toate cele trei forme de habitat: în libertate, în pădurile din zona Parcului, în semi-libertate, în țarcul de aclimatizare şi închis în grădina zoologică a Parcului.

Destinație aflată ÎN TOP 100 MONDIAL, Ţinutul Zimbrului este o destinație cu atât mai interesantă și importantă cu cât ea se bucură în ultimii ani de o recunoaștere internațională de anvergură. Astfel, anul 2019 reprezintă al treilea an consecutiv, în care Ținutul Zimbrului este singurul obiectiv din România prezent în Top 100 Sustainable Destinations, o selecţie a celor mai importante destinaţii turistice „verzi“ din întreaga lume, realizată de experţi în domeniu.

Parcul Natural Vânători Neamț înseamnă mult mai mult decât locul unde trăiesc zimbrii României, este o suprafață de circa 31.000 de hectare, din care peste 26 de mii numai pădure, adăpostind o diversitate de valori culturale, istorice şi naturale. Aici pot fi văzute specii rare, ursul brun, râsul, vidra, pisica sălbatică, cerbul carpatin sau căpriorul și se găsesc renumite comunităţi monahale, mănăstirile Agapia, Văratec, Neamţ, Secu, Sihăstria sau Sihla, staţiunile Bălţăteşti şi Oglinzi, alături de patru arii protejate: Pădurea de Argint, Codrii de Aramă, Rezervaţia de stejari Dumbrava şi Rezervaţia de zimbri Dragoş Vodă.

 

Contactaţi Direcţia de administrare a Parcului Natural Vânători-Neamţ:

Adresă: Str. Zimbrului nr.2, Comuna Vânători-Neamț, judeţul Neamț

Telefon:+40.233.251.060

E-mail: [email protected] , [email protected]

Pagină web: https://vanatoripark.ro

 

Alte posibilităţi de agrement:

Ø Turul mănăstirilor din raza Parcului Natural Vânători-Neamţ – traseu auto – 1 zi

Ø Pe urmele zimbrilor – traseu auto şi pedestru – 1 zi

Ø Natură şi sacralitate– traseu auto şi pedestru – 4 zile

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.