Home » VIA MARIAE – JUDEȚUL NEAMȚ

VIA MARIAE – JUDEȚUL NEAMȚ

Pelerinaj la Neamț:

Via Mariae traversează acum și județul Neamț

 

Via Mariae, drum de pelerinaj închinat Fecioarei Maria, care străbate Europa Centrală și de Est, se întinde acum și pe meleagurile Neamțului, unde mănăstiri şi biserici învăluite în aure de credinţă şi dangăt de clopot vă așteaptă să le treceți pragul.

Pornind pe traseul din Neamț, veți fi întâmpinați la tot pasul de frumoasele așezăminte monahale clădite din vremuri demult apuse, veți descoperi valorile locurilor încrustate în piatră şi în literă de cronicar și veți asculta poveștile locului căci aici, la Neamț, fiecare biserică, deal, munte, apă are o poveste. Spuse în timp de „autorul popular”, dar şi de Gheorghe Asachi, Alexandru Vlahuţă, Nicolae Iorga, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Calistrat Hogaş sau de Mihail Sadoveanu, ca să numim doar pe câţiva dintre scriitorii români care au ilustrat teme din zona Neamţului, descoperiţi că între legendă şi realitate graniţa este extrem de subţire.

Via Mariae trasează o cruce pe harta Europei Centrale (Austria, Ungaria, România, Slovacia, Polonia, Croația, Bosnia), realizând astfel o rețea de trasee de pelerinaj bazate pe valorile locale, asemănător cu Camino de Santiago.

În județul Neamț, traseul de pelerinaj Via Mariae este un segment al traseului de pelerinaj european VIA MARIAE, amenajat pe raza județului nostru de către Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Direcția Silvică Neamț, Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț, comunele Vânători-Neamț, Pipirig, Agapia, Crăcăoani, Gârcina, Pângărați, Tarcău și Asociația Eco Travel, la inițiativa Asociației Via Mariae.

Vă invităm să deveniți pelerini, măcar pentru câteva zile, să vizitați locuri sfinte cu valoare duhovnicească, culturală și istorică, să vă bucurați de peisaje deosebit de pitorești și să trăiți experiențe noi!

———————————————–

Pentru a vizualiza Ghidul traseului de pelerinajVIA MARIAE – Județul Neamț” în format Landscape (variantă pentru monitor / desktop), vă rugăm să accesaţi fișierul PDF de mai jos:

Ghid al traseului de pelerinaj VIA MARIAE – JUDEȚUL NEAMȚ (desktop)

Pentru a vizualiza Ghidul traseului de pelerinaj VIA MARIAE – Județul Neamț” în format Portrait (variantă web / pentru dispozitive mobile), vă rugăm să accesaţi fișierul PDF de mai jos:

Ghid al traseului de pelerinaj VIA MARIAE – JUDEȚUL NEAMȚ (web/mobil)

 

Puteți consulta mai jos harta obiectivelor turistice incluse pe traseul de pelerinaj Via Mariae – Județul Neamț:

 

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.