Home » Stâne turistice

Stâne turistice

Stâna turistică Lunci-Stejaru

Aşezată la poalele Munţilor Bistriţei, într-o poiană la marginea satului Stejaru, la circa 3 km de centrul comunei Farcaşa.

Turiştii se pot caza la o cabană cu 8 locuri, bine utilată, cu bucătărie la parter şi living la etaj, iar lângă ea două iazuri pline cu păstrăvi. Există si loc de campare. Mâncarea o puteţi prepara singuri sau puteţi servi preparatele specifice, oferite aiciː miel la proţap, sau miel jântuit, borş de  miel, balmoş jântuit, păstrăv la hârzob, la grătar, sau afumat, sarmale cu urdă, plăcinte poale-n brâu, cu o savoare specială pe care n-o veţi găsi nicăieri.

Se pot organiza drumeţii montane, partide de pescuit sau de vânătoare, focuri de tabără, etc. Pentru programări, sunaţi la telefon 0744.182.093.

 

Stâna turistică Crucea Arsă, deschisă de 4 ani, se află situată la o altitudine de circa 1000 de metri pe vârful Fundoaia din Munţii Stănişoarei, la circa 4 km de centrul comunei.

Până la stână se urcă pe un drum off road, 2 km, pe un versant expus, cu înclinaţii de peste 30 %. Se poate merge cu o maşină 4×4 sau pe jos. De sus, de la stână, turiștii se bucură de panorama comunei Farcaşa și de înălțimile munților. Priveliştile sunt încântătoare. Prezenţa stânei este semnalată de o imensă cruce, în locul bradului în care, pe vremuri, era o cruce care a ars de la un trăsnet.

Stâna Crucea Arsă din satul Popești este cea mai cunoscută din Farcaşa şi din judeţ. Pentru programări, sunaţi la telefon 0762.280.95.

 

Stâna turistică Piciorul Mare este situată în Munţii Stănişoarei (cota 1300 m), la 8 km de centrul comunei. Se merge pe un drum off road (2,5 km). Stâna este una dintre cele mai mari din comună. Se poate vizita, pentru a face o comparaţie, stâna veche (sfârşitul secolului al XIX-lea), care se afla la cota 1400 m. Camparea e gratuită.

Turiștii pot ajunge aici călare sau cu şareta, ori cu maşini 4×4, care sunt puse la dispoziție gratuit. Se organizează drumeţii montane către vârfurile Ţifla, Razem, Cioatele, Hălăuca şi Bivolul.

Tot aici, turiști se pot bucura de mese festive cu produsele tradiţionale, pot urmări „drumului laptelui” până ajunge în farfurie, drumeţii la cules de fructe de pădure și focuri de tabără. Pentru programări, sunaţi la telefon 0742.529.613.

 

Stâna turistică Văcărie, aparţinând de Asociaţia Apa Rece-Frumosu, este cocoţată la cota 700 m, pe vârful Văcărie, din Munţii Bistriţei, la circa 4 km de centrul comunei. Drumul este off road în urcare 2 km, cu serpentine, pentru maşini 4×4.

Priveliştile montane, asupra comunei Farcaşa şi a văii Bistriţei sunt deosebite. Turiștii pot degusta aici produsele lactate, au parte de mese copioase cu brânzeturi şi produse specificeː friptură de miel ori de porc la grătar, miel sau oaie la proţap, ciorbe şi borşuri din miel, cum nu găsiţi niciunde.

Se organizează drumeţii, şedinţe de cules fructe de pădure, focuri de tabără. Turiştii pot campa gratuit. Pentru drumul off road transportul e gratuit. Pentru programări, sunaţi la telefon 0741.796.702 sau 0722.343.193.

 

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.