Home » CAMINO DE ROMÂNIA – JUDEȚUL NEAMȚ

CAMINO DE ROMÂNIA – JUDEȚUL NEAMȚ

Pelerinaj la Neamț:

Camino de România cuprinde acum și județul Neamț

 

Camino de Santiago, ansamblu de trasee de pelerinaj creștine ce străbat Europa încă din Evul Mediu, se întind și în România și traversează acum și județul nostru, fiind punte de legătură între bisericile ortodoxe și catolice, muzeele și parcurile de agrement, care se află de-a lungul drumului de pelerinaj din Neamț.

Camino de România pornește de la Iași, străbate județele Neamț și Bacău, trecând apoi munții în Transilvania, prin județul Covasna. Drumul de pelerinaj face parte din traseul european Camino de Santiago sau Drumul Sfântului Iacob care atrage pelerini din toată Europa. Anual, aproximativ 350.000 de persoane din 160 de țări aleg să străbată rețeaua de drumuri Camino de Santiago, care împânzește întreg continentul și care, începând din anul 1987, căpătă statutul de Itinerar Cultural European.

Din motivația de a-l regăsi pe Dumnezeu sau pur și simplu ca o provocare personală, născută din curiozitatea de explora lumea sau din interesul pentru traseu, patrimoniu, cultură sau sport, pelerinul este pe cale să aibă cu adevărat o experiență de neuitat.

Importanța istorică a pelerinajului a fost recent recunoscută și de UNESCO, care a declarat Camino de Santiago traseu al Patrimoniului Mondial.

Drumul de pelerinaj Camino de România din județul Neamț cuprinde zona Roman, pornind de la nord, din localitatea Gherăești, comuna Gherăești și coborând spre sud, până în localitatea Izvoare, comuna Bahna. Legătura cu județul Iași se realizează prin localitatea Iugani, iar cu județul Bacău, prin localitatea Racova.

Vă invităm la Neamț să parcurgeți traseul, să vă bucurați de natură, de liniștea și simplitatea drumului de pelerinaj, să vă regăsiți tihna sufletului la bisericile de pe traseu și să vă bucurați de întreaga experiență!

———————

Pentru a vizualiza Ghidul traseului de pelerinajCamino de România – Județul Neamț” în format Landscape (variantă pentru monitor / desktop), vă rugăm să accesaţi fișierul PDF de mai jos:

Ghid al traseului de pelerinaj CAMINO DE ROMÂNIA – JUDEȚUL NEAMȚ (desktop)

Pentru a vizualiza Ghidul traseului de pelerinaj Camino de România – Județul Neamț” în format Portrait (variantă web / pentru dispozitive mobile), vă rugăm să accesaţi fișierul PDF de mai jos:

Ghid al traseului de pelerinaj CAMINO DE ROMÂNIA – JUDEȚUL NEAMȚ (web/mobil)

Pentru a vizualiza prezentarea traseului de pelerinaj „Camino de România – Județul Neamț”, vă rugăm să accesaţi fisierul PDF de mai jos:
Traseul de pelerinaj „Camino de România – Județul Neamț”

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.