Home » Agrement, Obiective turistice, Parcuri și rezervații, Trasee montane
, ,

Drumetie in Neamt: Mergand spre Lacul Cuejdel

12 June 2010 5 Comentarii

drumetie-lacul-cuejdelLacul Cuejdel este cel mai mare lac de baraj natural din tara si se intinde pe teritoriul comunei Garcina, judetul Neamt. Desi nu este la fel de cunoscut ca Lacul Rosu, acest lac s-a format in aceleasi conditii ca si primul si este la fel de spectaculos.

Pentru a ajunge la Lacul Cuejdel exista doua caii de acces: fie cu masina pe soseaua care merge de la  Piatra Neamt spre Targu Neamt pana la comuna Cracaoani, apoi la stanga pe un drum comunal spre Cracaul Negru si Magazia si de aici prin padure pana la lac sau pe jos pornind din satul Cuejdel (din Piatra Neamt spre Garcina).

Pozitionarea pe Google Maps a traseelor de acces cater lacul Cuejdel

Daca alegi sa mergi pe jos (ceea ce este si recomandarea noastra) pana la lac drumul pe care trebuie sa-l parcurgi are o lungime de 2 km si trece printr-o zona cu un peisaj deosebit. De la Piatra Neamt se merge cu masina prin comuna Garcina si satul Cuejdel. La un moment dat drumul asfaltat se termina. Continui sa mergi pana la indicatorul ce te anunta ca mai sunt 2 km pana la lacul Cuejdel. In acest loc incepe drumetia spre lac.

Poze Lacul Cuejdel

Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel

Aici, verdele pajistelor , coloritul florilor , albastru intens al cerului si linistea locului alcatuiesc asemenea unui tablou perfect decorul prin care trebuie sa treci pentru a ajunge la destinatie. Apoi, drumul intra in padurea de brad unde racoarea isi face simtita prezenta, iar razele soarelui incearca sa patrunda prin coroanele bogate ale copacilor.

Alaturi de drumul forestier curge un parau care sapa necontenit pe sub radacinile copacilor si apoi se varsa in lac. Sunetul apei se aude asemenea unui cantec ce strabate linistea de temut a padurii. Nimic parca nu indrazneste sa tulbure aceasta atmosfera; totul este atat de frumos incat nici nu-ti dai seama cand trece timpul si-ti apare in fata ochilor luciul imens al lacului Cuejdel.

Asezat in inima padurii, intr-un peisaj salbatic, lacul Cuejdel este de o frumusete rar intalnita unde sute de trunchiuri de copac se ivesc amenintatoare din apa. Lacul Cuejdel datorita formei sale este denumit si Lacul Crucii, iar prin frumusetea deosebita a peisajului,  a caracteristicilor geomorfologice si limnologice a fost declarat din anul 2004  rezervatie naturala.

Ca si turist te poti plimba in jurul lacului pe drumul forestier ce se unduieste in lungul apei. Natura a lucrat intens in aceasta zona iar rezultatele se vad materializate intr-un peisaj ce incanta privirea la fiecare pas. Palcuri de trestii, o pluta parasita, copacei grupati in forme ciudate, radacini: intreaga zona e un amalgam de elemente ce impresioneaza.

Plimbarea in jurul lacului Cuejdel te face sa te intrebi: oare cum arata lacul la asfintit sau la apus? Pentru un pasionat de fotografie acest loc este un rai pe pamant. Fie ca esti la lacul Cuejdel dimineata, seara, in mijlocul zilei, primavara sau toamna, intotdeauna te vei intoarce acasa cu amintire placuta.

In plimbarile voastre incercati sa nu deranjati totusi natura. Aceasta zona unica in Romania merita protejata in adevaratul sens al cuvantului pentru ca aceasta imagine a lacului Cuejdel sa incante si generatiile care vor veni.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

5 Comentarii »

  • luca a spus:

    frumos am mers de foarte multe ori si merita

  • mishu88 a spus:

    Un peisaj de basm!! Am fost aici și a meritat!

  • matei alexandru a spus:

    abia astept sa ajung acolo sapt. vitoare…am auzit k este super frumos 🙂

  • Dorina a spus:

    foarte frumos !

  • mihaela a spus:

    oare de ce din pacate tot ce atinge omul se distruge?cum arata lacul acum 15 ani?ajungei numai cu pasul si nu auzeai manele si alte tipuri de muzica pantru ca pentru o campare de 2-3 zile aveai de carat mancare nu gluma……..este minunat un asfintit vazut de acolo

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.