Home » Schituri

Schitul Vovidenia

24 June 2015 0 Comentarii

schit vovideniaSchitul Vovidenia este un schit ortodox din judetul Neamț, localizat în comuna Vânători Neamț, se găsește la 17 kilometri vest de Târgu Neamț pe drumul care duce la Mănăstirea Neamț, mai exact, la doi kilometri sud-est de vestita mănăstire, într-o poiană splendidă înconjurată de păduri de amestec.

Este un locaș minunat de rugăciune închinat Intrării în Biserică a Maicii Domnului, care are peste 300 de ani vechime, făcând parte din monumentele istorice aflate în patrimonial național. De frumusețile acestor locuri a fost atras și Mihail Sadoveanu. Casa în care a locuit vremelnic este organizată drept Casa memorială Mihail Sadoveanu pe care o gestionează schitul.

Astăzi, la Schitul Vovidenia se păstrează câteva icoane vechi, vase şi obiecte de cult lucrate din argint, un număr însemnat de tipărituri ieşite de sub presele tiparniţei de la Neamţ care împreună vorbesc despre existenţa unei active vieţi bisericeşti trăită în această comunitate monahală.

Așadar, nu uitați, când vă aflați în trecere spre Mănăstirea Neamț, să vizitați schitul Vovidenia!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.