Home » Circuite turistice, Lacuri în județul Neamț, Muzee, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Promovare Turistică, Stațiuni turistice și balneoclimaterice, Trasee în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș

Petreceţi un weekend în Neamţ!

27 April 2018 0 Comentarii

 

 

Petreceţi un weekend în Neamţ!

 

 

 

Dacă ajungeți în zona Neamțului și aveți la dispoziție două zile libere, nu ratați să vizitați câteva locuri memorabile. Pentru început, chiar după micul dejun, vă propunem să vizitați Casa Memorială Calistrat Hogaș din Piatra Neamț, o expoziție permanentă cu documente de familie, manuscrise, mobilă originală și obiecte personale ale scriitorului. După ce ați cunoscut universul impresionant al celui pentru care călătoriile au însemnat însăși viața și care a lăsat literaturii române emblematica sa lucrare „Pe drumuri de munte”, este timpul să porniți la drum pentru a descoperi voi înșivă frumusețea peisajelor despre care atât renumitul Calistrat Hogaș cât și mulți alți scriitori români au lăsat în literatură sute de pagini.

Masa de prânz o puteți servi la un restaurant din oraș sau la o pensiune din apropiere, apoi vă puteți îndrepta spre Cheile Bicazului, cele mai frumoase chei din România. Acolo, spectaculosul naturii atinge cote maxime. De la abrubturile de coşmar cunoscute sub denumirea de Gâtul Iadului și vârfurile maiestuos dominate de Piatra Altarului (1154 m) până la dantelăria ameţitoare a serpentinelor, precum şi multe alte forme impresionante, privirea călătorului este neîncetat surprinsă și desfătată de peisajele încântătoare. De asemenea, locul reprezintă o adevărată provocare pentru excursioniştii şi alpiniştii amatori de adrenalină.

 

Spre seară, vă puteți îndrepta spre Bicaz şi cabana Izvorul Muntelui.

A doua zi, după micul dejun, vă propunem o plimbare cu vaporul, hidrobicicleta sau miniyachtul pe Lacul Izvorul Muntelui, denumit și „marea dintre munți”, cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din România. Spre prânz, vă puteți îndrepta spre stațiunea Durău, la poalele Masivului Ceahlău, situată la o distanță de aproximativ o oră. Acolo, veți avea parte de momente de liniște și relaxare la Mănăstirea Durău și drumeţii pe potecile Ceahlăului.

Video: Cheile Bicazului, Lacul Izvorul Muntelui:

Video: Stațiunea Durău, Cascada Duruitoarea, Mănăstirea Durău:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.