Home » Agrement, Circuite turistice, Lacuri în județul Neamț, Obiective turistice, Promovare Turistică

Dansul lebedelor pe lacurile din județul Neamț

2 May 2018 0 Comentarii

 

Dansul lebedelor

pe lacurile din județul Neamț

 

 

 

 

Pe lacurile Pângărați, Vaduri și Bâtca Doamnei, situate pe cursul râului Bistriţa, pot fi admirate pe tot parcursul anului păsările de apă și mai ales frumoasele lebede, alunecând grațios pe luciul apelor limpezi și strălucitoare.

Păsările care poposesc în Neamţ sunt din ce în ce mai numeroase în ultimii ani: localnicii se opresc de fiecare dată să le admire, iar turiștii, fermecați de frumusețea lor, nu se mai satură să le privescă și nu pleacă din locurile pitorești până nu fac și câteva poze. Astfel, dacă ajungi în zona celor 3 lacuri din Neamț, ai ocazia să vezi frumoasele lebede albe, dar și alte păsări de apă: mai multe specii de rațe, populații de pescăruș argintiu, corcodel mic, corcodel cu gât negru, corcodel cu gât roşu, ferestraş mare, ferestraş moţat. Mai rar, se pot vedea exemplare de mătăsari, cufundari polari, egrete și ferestrași mici.

Galerie foto:

Lacurile sunt amplasate în zone de o frumusețe aparte. Din zona lacului Bâtca Doamnei poți vedea, dintr-o parte, panorama orașului Piatra Neamț, iar din cealaltă poți admira falnicul Munte Ceahlău, în toată splendoarea sa. Lacurile Vaduri și Pângărați, situate la distanțe apropiate unul de celălalt, oferă priveliști fermecătoare, fiind străjuite la nord de Munții Stânișoarei și la sud de Munții Goșmanu.

Lacurile au fost desemnate arii de protecție specială avifaunistică și reprezintă o verigă importantă în păstrarea biodiversităţii şi a habitatelor naturale pentru toată zona estică din continentul European.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.