Home » .: Promovare Turistică :., Cheile Șugăului-Munticelu, Circuite turistice, Obiective turistice, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Trasee montane

Via Ferrata „Astragalus”– aventură la înălțime în Neamț

29 May 2018 0 Comentarii

 

Via Ferrata „Astragalus”– aventură la înălțime în Neamț

„Muntele nu mai aparține exclusiv alpiniştilor profesionişti ci şi publicului larg” – Ticu Lăcătușu

Cheile Şugăului – Munticelu, un sit Natura 2000

 

 

Rezervația Naturală Cheile Șugăului – Munticelu găzduiește cel mai lung și modern traseu montan via ferrata din România, inaugurat în vara anului trecut și realizat la inițiativa cunoscutului alpinist Constantin Lăcătușu, primul român care a cucerit vârful Everest, cu susţinerea companiei HeidelbergCement România, care deține o lungă tradiție în susținerea proiectelor de conservare a biodiversității.

Via Ferrata „Astragalus” este primul traseu din România realizat după standarde occidentale, după modelul celor din Austria și Germania, reprezentând o activitate de aventură cu un potențial fantastic de dezvoltare.

Galerie foto:

Diferenţa dintre Via Ferrata „Astragalus” şi un parc de aventură este că, aici, turistul se află în mijlocul naturii sălbatice şi nu oriunde, ci într-o zonă spectaculoasă, Cheile Şugăului – Munticelu, un sit Natura 2000.

Turiștii au la dispoziție 5 trasee de căţărare pe pereţi de stâncă. Lungimea totală a traseului este de 600 de metri, dus-întors, incluzând porțiuni diferite ca dificultate. Peretele de stâncă are o înălţime de circa 170 de metri, cu plecare de la cota de 730 metri şi sosire în punctul culminant la cota 900 de metri, pe vârful Turnul Mare. Cei care ajung aici trebuie să utilizeze un echipament obligatoriu ( ham şi cască de protecţie) care se închiriază de la cabana Ecolog, aflată la baza traseului.

Galerie foto:

Traseul de via ferrata din Cheile Şugăului, purtând numele unei plante rare, Astragalus pseudopurpureus, care creşte aproape exclusiv în această zonă a ariei protejate, face din acestă inițiativă și cel mai ambițios proiect de educație ecologică și conservare a biodiversității.

Galerie foto:

Intrarea în rezervație se face chiar din DN 12C, care leagă Transilvania de Moldova, prin Cheile Bicazului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.