Home » .: Promovare Turistică :., Muzee, Obiective turistice, Promovare Turistică

O zi în Piatra Neamț

5 June 2018 0 Comentarii

 

O zi în Piatra Neamț

 

 

 

Dacă ajungi în Piatra Neamț pentru o zi, „Perla Moldovei”, așa cum i se mai spune orașului de la poalele Pietricicăi, poți merge pe urmele lui Ștefan cel Mare în Centrul istoric, la Curtea Domnească, locuri ctitorite de marele voievod care poartă farmecul vremurilor de altădată. Aici te așteaptă Turnul Clopotniță, Biserica Sf. Ioan Botezătorul și pivnițele Curţii  Domnești, într-un pietonal odihnitor. Tot în centrul istoric, vei descoperi Muzeul de Artă cu o bogată colecṭie de lucrări reprezentative pentru arta românească contemporană, dar și Muzeul de Etnografie, cu o expoziţie impresionantă a obiectelor de artă populară. Vei pătrunde astfel în universul obiceiurilor, ocupaților și portului popular, repere reprezentative ale oamenilor din zona Neamțului. Vei afla, de asemenea, informații valoroase și despre arhitectura tradițională din lemn.

Galerie foto:

Tot în acest perimetru, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni îţi va înfățișa cea mai importantă colecție de artă eneolitică (de acum 6.000 de ani) din sud-estul Europei.

Galerie foto:

După o porție atât de intensă de cultură, te îndrepți spre un binemeritat prânz cu bucate tradiționale și specifice zonei, la unul din restaurantele din Piatra Neamț. După amiază, o plimbare cu telegondola îţi va oferi o perspectivă spectaculoasă asupra Văii Bistriței și o frumoasă panoramă a orașului. Pentru seară, îţi propunem un spectacol la Teatrul Tineretului sau o ieşire într-un club din oraș.

Video:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.