Home » .: Promovare Turistică :., Circuite turistice, Mănăstiri, Muzee, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Promovare Turistică, Trasee în Parcul Natural Vânători Neamț

Pe traseul turistic Piatra Neamț –Bălțătești – Tîrgu Neamț

24 July 2018 0 Comentarii

Pe traseul turistic Piatra Neamț –Bălțătești – Tîrgu Neamț

 

 

Înainte de a pleca din Piatra Neamț spre Tîrgu Neamț, puteți petrece un timp agreabil în Ștrandul Municipal, un complex situat la poalele muntelui Cernegura, pe malul drept al Bistriței, care cuprinde o zonă cu șezlonguri pentru plajă și 2 bazine pentru înot, spații verzi, vile și căsuțe de cazare, terenuri de tenis, fotbal, baschet și volei. De asemenea, tot în ștrand se pot face plimbări pe role, skateboard și bicicletă.

Galerie foto: 

În drum spre Tîrgu Neamț, iubitorii de peisaje frumoase și de fotografie se vor opri să admire cel mai mare lac de baraj natural din România, Lacul Cuejdel. Aflat la 25 de km depărtare de Piatra Neamț, lacul s-a format pe pârâul Cuejdel, în Munții Stânișoarei. Frumusețea sa peisagistică cu totul aparte precum și toate celelalte caracteristici atestă unicitatea și importanța acestuia.

Galerie foto:

Pe traseu, mai multe mănăstiri pot fi vizitate:

Mănăstirea Almaș este o veche obște călugărească, statornicită în ținuturile Neamțului încă din secolul al XV- lea, sub conducerea sihastrului Vasile Almaș.

Mănăstirea Horaița este unică în ceea ce privește stilul arhitectural, prezentând elemente din arhitectura romano-bizantină, dar și influențe rusești surprinse în numărul și configurația celor 8 turle.

Mănăstirea Văratec îmbină elemente tradiționale ale stilului moldovenesc din secolele XV – XVI cu influențe străine din secolele XVII-XIX.

Mănăstirea Agapia este o străveche vatră de credință și cultură, dar și un neprețuit tezaur de artă, unic prin capacitatea de a dezvălui specificul și originalitatea spiritualității românești.

Galerie foto:

Turiștii mai pot vizita două rezervații, unice în lume, celebre prin prezența lor în poezia eminesciană:

Pădurea de argint, situată la o altitudine de 540 m, este o rezervație cu mesteceni bătrâni de peste 100 de ani, dar și cu arbori mai tineri.

Codrii de aramă este tot o rezervație forestieră cu goruni seculari și circa 300 de specii de plante de o rară frumusețe. Rezervația se află la o altitudine cuprinsă între 550 și 650 m.

La o distanță de numai 11 km de Tîrgu Neamț se află Stațiunea Bălțătești cu sanatoriul de balneo-fizioterapie și recuperare medicală „Dr. Dimitrie Cantemir”. Aici, băile cu apă clorosodică caldă sunt completate cu băi galvanice și împachetări cu nămol și masaj manual, iar aerul – în această zonă colinară – este bogat în ioni negativi, este ozonat și are efect tonifiant asupra organismului.

Galerie foto:

În Tîrgu Neamț, turiștii pot vizita Casa Memorială Ion Creangă, Cetatea Neamț, Casa Memorială Veronica Micle, iar în satul Târpești, la doar câțiva km se află Muzeul Nicolae Popa, unul dintre cele mai frumoase și interesante muzee din Moldova.

Galerie foto:

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.