Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Mănăstiri, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Schituri

Descoperă frumusețile Parcului Natural Vânători Neamț

31 October 2018 0 Comentarii

 

 

Descoperă frumusețile Parcului Natural Vânători Neamț

 

 

Situat în nordul județului, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, Parcul Natural Vânători Neamț, inclus în ariile naturale protejate din județ, cuprinde o suprafaţă de aproape 31.000 ha și are ca obiectiv protejarea și conservarea populației de zimbri, altădată componentă a faunei sălbatice din  România.  Parcul este singurul loc din Europa în care turiștii pot vizita  zimbrul, cel mai mare animal de uscat de pe continent, în toate cele trei forme de habitat: în libertate, în pădurile din zona Parcului, în Rezervația de zimbri și faună Carpatină „Dragoș Vodă” dar și în semi-libertate, în țarcul de aclimatizare. Eliberarea zimbrilor şi reintroducerea acestora în pădurile din Neamţ a început în primăvara anului 2012, iar în prezent, în zona parcului, sunt peste 36 de zimbri în libertate într-un areal de peste 70 de mii de hectare. Pe lângă zimbri mai pot fi întâlniți cerbi carpatini, cerbi lopatari, capriori, vulpi, bursuci, iepuri, ursi, lupi și specii de avifaună. Tot aici, rezervațiile forestiere includ peste 300 de specii de plante printre care goruni și mesteceni sau stejari seculari foarte viguroși, cu vârste între 150 și 200 de ani.

Galerie foto:

Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe raza comunelor Crăcăoani, Agapia, Vânători Neamț, a orașului Tîrgu Neamț și a stațiunilor Bălțătești și Oglinzi cuprinzând valori naturale dar și obiective istorice și culturale. Astfel, printre atracțiile arealului, mulți turiști aleg să viziteze Cetatea Neamțului, un monument medieval, simbol al istoriei și vitejiei răzeșilor lui Ștefan cel Mare, evocat de cronicari și scriitori ai vremurilor. Alți turiști preferă să vină în pelerinaje la vechile și vestitele vetre monahale, marcante pentru cultura și ortodoxia românească: mănăstirile Neamț, Agapia, Văratec, Sihăstria, Horaița, Secu și totodată la schiturile Agapia Veche, Sihla, Vovidenia, Daniil Sihastru, Horăicioara și altele. Un alt obiectiv care atrage mulți turiști este Casa Memorială „Ion Creangă” de la Humulești, unde aceștia au ocazia să pășească în fascinantul univers al „Amintirilor din copilărie”, așa cum apare el evocat în scrierile îndrăgitului povestitor.

Galerie foto:

Parcul Natural Vânători îți dezvăluie bogățiile sale fie că vorbim de ținutul zimbrului – destinație premiată la nivel mondial, de farmecul codrilor din poezia eminesciană, de cetatea care a apărat Moldova în timpul lui Ștefan cel Mare sau  de picturile tânărului Nicolae Grigorescu de la Mănăstirea Agapia. Tot aici, romanticul visător Alexandru Vlahuṭă a căutat parte din chipul „României pitoreṣti” la mănăstirile Secu ṣi Neamṭ până la Cetate ṣi apoi la Agapia. Dacă mai amintim aici și de farmecul și frumusețea vechilor mănăstiri ale Neamțului, atunci tabloul este complet și înseamnă tot atâtea motive de reîntoarcere în acest ținut de vis cu istorie, cultură și locuri minunate.

Galerie foto:

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.