Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică

Bison Safari sau pe urmele zimbrului în Parcul Natural Vânători Neamț

15 February 2019 0 Comentarii

O destinație premiată la nivel mondial:

Turiștii interesați să întâlnească cel mai mare erbivor din Europa în condiții similare cu cele din libertate și să cunoască habitatul natural al zimbrului pot să își programeze o vizită la sediul Administrației Parcului Natural Vânători Neamţ. În momentul de faţă, Parcul este sigurul loc din România în care zimbrul se întâlneşte în captivitate, în cadrul Grădinii Zoologice din comuna Vânători Neamţ, în semilibertate la Centrul de Management al Zimbrului şi în libertate, în zona comunelor Agapia, Bălţăteşti, Brusturi, Crăcăoani, Vânători Neamţ, Răuceşti, Pipirig, Hangu şi până în Ceahlău.

Țarcul de aclimatizare pentru zimbri, în suprafață de 180 hectare, reprezintă un mozaic de habitate de pădure și zone deschise în care sunt amenajate diverse facilități de observare (pavilioane, pasarelă suspendată, traseu tematic, observatoare) a zimbrilor în semilibertate. Pe lângă zimbri, mai pot fi observate, în condiții similare celor din libertate, exemplare de căprior, mistreț, vulpe, veveriță, pisică sălbatică, bursuc, avifaună.

Destinația turistică Bison Land (Ținutul Zimbrului)-Parcul Natural Vânători Neamț a fost  inclusă în Sustainable Destinations Top 100, competiție organizată la nivel global de către Green Destinations în cooperare cu alte 10 organizații internaționale ce sunt interesate de turismul sustenabil.

În cei patru ani de când se realizează competiția Sustainable Destinations Top 100, este pentru a doua oară, în anul 2018, când în acest top este inclusă o destinație din România, în 2017 fiind vorba tot despre Bison Land.

Includerea Ţinutului Zimbrului în clasamentul Green Destinations s-a făcut pe baza unor criterii bine stabilite, precum protejarea naturii, peisaje şi decor, conservarea moştenirii culturale, locuitori implicaţi în turism şi promovarea produselor locale. Reprezentanţii destinaţiilor câştigătoare vor fi premiate pe 6 martie 2019, la Târgul de Turism de la Berlin. „Iniţiativa Top 100 îşi propune să recunoască destinaţiile turistice în care s-a muncit din greu pentru a face o diferenţă şi pentru a lua în serios viabilitatea. Cu toate acestea, nicio destinaţie nu este pe deplin durabilă. În toate destinaţiile selectate rămân în continuare probleme de rezolvat”, au spus experţii care au alcătuit acest top.

După aprecierea străinilor, Ţinutul Zimbrului, descris în Top 100 Destinații Sustenabile, este o locație aflată în inima spirituală a României, fiind renumită pentru cele şaisprezece mănăstiri ortodoxe împrăştiate într-un peisaj împădurit. O faună sălbatică uimitoare, inclusiv marii prădători din Carpaţi şi bizonul european, este prezentă în zonă. Există multe locuri istorice şi muzee care reprezintă puncte de atracţie. „Din caracteristicile zonei, Bison Land va deveni o locaţie preferată pentru practicarea turismului durabil bazat pe valorificarea şi protejarea patrimoniului local, natural, cultural, spiritual şi pe distribuirea uniformă a fenomenului turistic, prin promovarea legăturii indisolubile dintre natură şi spiritualitate. Zona a fost certificată de către Agenţia Naţională pentru Turism pentru perioada 2016-2019”.

Date de contact PNV Neamț:

Adresa Administrației Parcului Natural Vânători Neamţ: Strada Zimbrului, nr. 2, com. Vânători Neamţ, jud. Neamţ.

Tel. 0233.206.001 sau 0233.251.060

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.