Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Obiective turistice, Promovare Turistică

Descoperă Neamțul!

25 February 2019 0 Comentarii

 

Judeţul Neamţ este locul care atrage și captivează, care vindecă și naște întrebări și care, odată cunoscut, nu mai poate fi uitat.

Vizitatorii pot petrece în Neamț un sejur special, descoperind un spațiu plin de farmec și de poveste. Aici, muntele sfânt al românilor, Ceahlăul, învăluit în mister și spiritualitate se oglindește falnic în luciul celui mai mare lac antropic din țară, Lacul Izvoru Muntelui, denumit și „marea dintre munți“. Cu peisaje impresionante de-a lungul celor 8 trasee marcate, Masivul Ceahlău este locul unde, anual, pe data de 6 august, au loc două fenomene unice în lume – „Umbra piramidei“ și „Calea Cerului“.

Unii cercetători apreciază că prin Vârful Toaca (1.904 m) trece una dintre axele energetice ale globului pământesc, ceea ce face din Ceahlău un obiectiv la fel de interesant ca Stonehenge sau piramidele egiptene.

Printre locurile care farmecă privirea călătorului se numără și Cheile Bicazului, cu drumul șerpuind amețitor printre coloșii de piatră aruncați parcă în drum sau Lacul Cuejdel, un luciu de apă străpuns de trunchiuri de copac, înconjurat din toate părţile de pădure, o oază de sălbăticie, un peisaj ce îşi schimbă culorile de la un anotimp la altul.

Tot în județul Neamț, vizitatorii sunt de fiecare dată impresionați de Cetatea Neamț, una dintre puținele monumente medievale cu un renume atât de mare și unde faptele istorice au creat o imagine aparte acestei fortărețe, iar particularitățile județului nu se opresc aici. Renumitul Ținut al zimbrului este destinația din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile, competiție organizată la nivel global de către Green Destinations în cooperare cu alte organizații internaționale.

Sălbăticia munţilor, desişul pădurilor, liniştea poienilor şi frumuseţea văilor din județul Neamț au reprezentat întotdeauna vetre unde credinţa în Dumnezeu nu s-a stins niciodată. Nicăieri în România nu există un spațiu care să adăpostească o viaţă călugărească atât de bogată şi rodnică precum Ţinutul Neamţului.

 Și tot aici, în Neamț, se regăsesc cele patru mituri fundamentale ale românilor: mitul întemeierii, mitul jertfei şi al creaţiei, mitul mioritic şi mitul zburătorului. Poate că toate acestea, dar și multe altele, explică faptul că Ţinutul Neamţului este cel mai întâlnit tărâm românesc în pagini de beletristică.

Vă invităm, aşadar, să descoperiţi meleagurile de legendă ale Ţinutului Neamţului, un univers enigmatic şi generos, unde văzduhul se întrepătrunde cu apele, iar sufletul omului cu înţelepciunea strămoşilor!

https://www.youtube.com/watch?v=up28vB0Lf_8
Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.