Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Trasee montane, Trasee montane în Masivul Ceahlău

La Dochia, cabana de pe Muntele sfânt Ceahlău (partea I)

22 March 2019 1 Comentariu

Pe Muntele Ceahlău, Cabana Dochia este punctul final (la urcare) și de start (la coborâre) al tuturor traseelor, locul priveliștilor încântătoare, al poveștilor și al amintirilor de neuitat.

www.webcamromania.ro/webcam-munte/webcam-ceahlau/

Amplasată în zona superioară a Masivului Ceahlău, între vîrfurile Lespezi (1.805m) şi Bîtca Gheodon (1.845m), Cabana Dochia, situată la altitudinea de 1.750m are o poziţie dominantă, cu vizibilitate totală spre est, sud-est şi sud, fiind principala cabană a Munţilor Ceahlău și una dintre puținele baze de cazare la mare altitudine din țară. Aici este popasul preferat al oricărui turist care, odată ajuns până aproape de vârful muntelului, se bucură de măreția naturii văzută de sus, de aerul răcoros și de priveliști de o frumusețe amețitoare.

Galerie foto:

Pornind de la baza muntelui, turiștii pot admira splendoarea celor două culmi, Toaca (1904m) și Ocolașul Mare (1907m) dar și frumusețea altor vârfuri semețe cu forme bizare, apoi tot urcând de-a lungul celor 8 trasee omologate, aceștia lasă în urmă valuri de munți cu diferite nuanțe de albastru, văi adânci, sate care devin din ce în ce mai mici până ajung cât niște puncte și drumuri care abia se mai văd. Până la Cabana Dochia, turiștii se bucură de tot ce poate să ofere această experiență montană, păduri răcoroase, parfum irezistibil de flori, râuri din loc în loc, căci Masivul Ceahlău este un adevarat „castel de ape”, dar mai ales stâncile șlefuite în forme fantastice de ploi și vânturi, toate având un nume și o poveste și contribuind la renumele peisajului impresionant din Ceahlău.

Galerie foto:

Pe lângă superbele peisaje surprinse la răsărit sau la apus de soare, chiar din fața Cabanei Dochia se zărește imensul cleștar al lacului Izvorul Muntelui, iar dincolo de el culmile Stânișoarei. Turiștii au recunoscut și apreciat întotdeauna buna găzduire de la cabana aflată aproape de culmea muntelui sfânt al românilor, Ceahlăul.

Turiștii iubitori de drumeții montane spun că, pe creste, aproape de cer, deasupra brazilor și văilor adânci, însăși viața pare dintr-o dată să capete alt sens. Grijile apăsătoare sunt lăsate în urmă, făcând loc bucuriei și extazului de a fi chiar în mijlocul naturii spectaculoase, relaxante și întotdeauna surprinzătoare.

Galerie foto:

Mai multe informații despre istoria Cabanei Dochia veți putea afla în materialul următor.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.