Home » Muzee, Obiective turistice
, ,

Casa Memoriala Visarion Puiu si Muzeul Mihail Sadoveanu

23 September 2009 0 Comentarii

casa-memoriala-visarion-puiuAdresa: Cladirea ce adaposteste Casa Memoriala Visarion Puiu si Muzeul Mihail Sadoveanu este situata langa Manastirea Neamt, com. Vanatori, jud. Neamt

Tel: 0233251889
Infiintat: in anul 1966
Categorie: Memorial

Program vizitare muzeu:
zilnic: 9-17 (octombrie – martie);
10-18 (aprilie – septembrie)
Luni: inchis.

Casa Memoriala Visarion Puiu si Muzeul Mihail Sadoveanu din satul Manastirea Neamt a fost inaugurat in anul 1966 si se afla in casa in care scriitorul Mihail Sadoveanu si-a petrecut amurgul vietii. Cladirea a fost construita in anul 1937 de Visarion Puiu, Mitropolit al Bucovinei (1935-1940) pe dealul Vovidenia, la 1 km de Manastirea Neamt. Devenind casa de oaspeti, cladirea a fost pusa in anul 1944 la dispozitia scriitorului, iar in anul 1949 i-a fost cedata acestuia, spre folosinta pe viata. Ulterior, a fost donata statului pe timp nelimitat pentru a fi folosita ca muzeu.

Expozitia muzeului pastreaza ambianta de epoca si cuprinde piese de mobilier, pianul, sabia de samurai, un sah de fildes, documente, obiecte personale, fotografii, portretele parintilor si a scriitorului, volume de documente istorice de la 1500, biblioteca cu opera completa (75 volume), mai multe editii princeps (61) si traduceri care au apartinut scriitorului Mihail Sadoveanu.

Muzeul a fost infiintat cu sprijinul familiei Sadoveanu si imbina valoarea sentimentala si istorico-literara oferita de Sadoveanu cu arhitectura deosebita a cladirii, inspirata din vechile constructii din zona. Citeste si despre cele mai cunoscute manastiri din Moldova situate in judetul Neamt.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.