Home » Agrement
,

Statiunea Oglinzi – Judetul Neamt

23 September 2009 0 Comentarii

statiunea-oglinzi-neamt Statiunea Oglinzi este situata la aproximativ 3 km nord de orasul Targu Neamt, la o altitudine de 480 m, intr-o zona cu climat temperat-continental moderat in care domneste linistea.

Statiunea Oglinzi: scurta descriere

Inca din anul 1888, Statiunea Baile Oglinzi apartine administrativ de orasul Targu Neamt si este asezata intr-o microdepresiune din sud-estul Culmii Plesului, cunoscuta sub numele de Poiana Dascalitei. Apele minerale existente pe teritoriul statiunii Oglinzi au fost folosite mai intai de catre localnici pentru bai la domiciliu, iar din anul 1856, ca urmare a analizelor chimice, s-a constatat ca apele sunt clorosodice, de mare concentratie si au proprietati terapeutice, asemenea celor mai cunoscute ape din Europa. Totodata, statiunea Oglinzi este inconjurata cu versanti de foioase si dispune de un aer bogat in ioni negativi, ozonat si cu efect tonifiant asupra organismului.

Pana in anul 1939, Statiunea Oglinzi a cunoscut o perioada de dezvoltare avand pacienti din intreaga tara, iar atmosfera de vacanta era intretinuta prin concerte zilnice oferite de fanfara militara. Cu timpul, datorita lipsei de fonduri statiunea Oglinzi s-a degradat, iar cele patru fantani si galeriile subterane nefiind exploatate s-au infundat. Din anul 1988, statiunea a fost redeschisa partial in doar doua pavilioane, cu o capacitate de 90 de locuri.

Incepand cu toamna anului 1998, Statiunea Oglinzi s-a deschis intr-o forma modernizata si cu o baza de tratament noua. Ca urmare a analizelor microbiologice si fizico-chimice a apelor de la Baile Oglinzi s-a constatat ca acestea si-au imbunatatit calitatile si au fost clasate pe locul cinci in Europa.

Astazi,  Statiunea Oglinzi, dispune de o baza de tratament cu bai calde la cada, impachetari cu parafina, bai galvanice, curenti dinamici, ultrasunete, masaj şi gimnastica medicala. Aici se pot trata afectiuni reumatismale, ginecologice, dermatologice, afectiuni ale aparatului respirator, sechele post-traumatice si nevroze astenice. Pentru petrecerea timpului liber si pentru distractii statiunea Oglinzi ofera diverse posibilitati, si anume: club, cinematograf, sala de jocuri mecanice, terenuri de tenis si de volei, excursii la obiectivele turistice din imprejurimi.

Din luna august 2009, societatea de investitii SIF Transilvania demareaza un proiect de modernizare a statiunii Oglinzi, in valoare de 20 milioane de euro. Proiectul prevede constructia unui complex hotelier de patru stele cu o capacitate de cazare de 240 de locuri, a unui centru SPA si a  unui centru de conferinte, dar si amenajarea unei zone de agrement pe o suprafata de 9.000 m2.

Statiunea Oglinzi: date contact

adresa: str. Baile Oglinzi nr. 26, jud. Neamt
tel: 0233790111, 0233790317
fax: 0233790317
E-mail: [email protected]

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Comentariile sunt inchise.