Home » Muzee, Obiective turistice
,

Muzeul de Arta Iulia Halaucescu Tarcau – Judetul Neamt

24 September 2009 0 Comentarii

muzeul-iulia-halaucescu-tarcau-neamtAdresa: com. Tarcau, jud. Neamt

Infiintat: in noiembrie 2003

Categorie: Arta

Program vizitare muzeu:

zilnic: 09-17  (octombrie – martie)

10-18 (aprilie – septembrie)

Luni: inchis.

Descriere:

Muzeul de arta “Iulia Halaucescu” a fost inaugurat in noiembrie  2003 la comuna Tarcau, in cladirea in care a functionat “fosta scoala a invatatorului”. Cu sprijinul autoritatii locale dar si a numerosi sponsori iubitori de arta, a fost reconstruita cladirea in proportie de 80 la suta si amenajata pentru a deveni muzeu. Expozitia permanenta a muzeului se intinde pe o suprafata de 100 de metri patrati amenajati asemenea unui tarim de poveste, care dezvaluie farmecul Tarcaului de alta data.

Cladirea muzeului cuprinde sase sali care adapostesc aproape 120 de lucrari plastice, dar si obiecte personale ale artistei care a fost supranumita “doamna acuarelei romanesti”. Toate obiectele si lucrarile expuse in muzeu au fost donate de Iulia Halaucescu comunei sale natale, Tarcau. In salile destinare “desfatarii ochiului si mintii” sunt expuse picturi cu peisaje si numeroase portrete, care reprezinta familia artistei, dar si mari personalitati ale vietii culturale nemtene, printre care se afla Constantin Matase si G.T. Kirileanu.

Muzeul, prin lucrarile si obiectele expuse, reuseste sa ne redea un crimpei din viata artistei. Numeroasele obiecte de mobilier, alaturi de documente si obiectele ornamentale refac atmosfera casei in care a copilarit pictorita Iulia Halaucescu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.