Home » Mănăstiri, Obiective turistice

Manastirea Pestera – Judetul Neamt

23 September 2009 2 Comentarii

manastirea-pestera-neamtLocatia: Manastirea Pestera este situata in sud-estul comunei Garcina, la 7 km de orasul Piatra Neamt.

Adresa: sat Garcina, com. Garcina, jud. Neamt

Tel: 0233242342

Hramul manastirii: “Intrarea Maicii Domnului in Biserica”, sarbatorit la 21 noiembrie si “Sf. Treime”, sarbatorit a doua zi de Rusalii

Anul constructiei: in anul 1997

Istoric

Staretul lacasului de cult, parintele Neofit Amariei, fost vietuitor la Manastirea Bistrita si ctitorul schitului de pe Muntele Pietricica,  a dorit sa faca ceva in viata sa pentru crestinatate si pentru Dumnezeu, astfel ca, in anul 1993, pe vechiul terasament al caii ferate forestiere de pe Dealul Pestera, va ridica un schit. Terenul pe care s-a construit schitul a fost donat de dragul parintelui Neofit de catre o familie de localnici.

In anul 1997, s-a finalizat constructia bisericii si a avut loc sfintirea acesteia. Biserica a fost ridicata la rang de manastire de calugari in anul 2002 si a fost ales ca staret al Manastirii Pestera, parintele Neofit Amariei. Acesta intentioneaza sa demareze un program complex de investitii pentru atragerea pelerinilor si intrarea acestei sfinte manastiri in circuitul turistic ecumenic al judetului Neamt.

Accesul la manastire este abrut si impracticabil pe vreme rea, motiv pentru care se fac demersuri pentru reabilitarea si modernizarea celor 4 km de drum, din satul Garcina si pana la locul unde este construita manastirea. Totodata, se mai are in vedere construirea unui pavilion etajat pentru cazarea grupurilor de credinciosi si pelerini care vin in grup din ce in ce mai mare in acest loc.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • Constantin a spus:

    Era bine si cu calugarii si nu trebuie uitat niciodata cat au muncit acestia pentru constructia manastirii, dar e bine si cu maicile, care vad ca isi inmultesc obstea cu ajutorul lui Dumnezeu.Hristos a inviat!

  • alexie a spus:

    multumesc maicii ecaterina pentru remarcile care le face ea la barbati.fratilor sa stiti ca e vazatoare cu duhul

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.