Home » Obiective turistice, Parcuri și rezervații

Stanca Serbesti – Judetul Neamt

26 October 2009 2 Comentarii

stanca-serbestiLocatie: Stanca Serbesti este situata la o distanta de aproximativ 17 km NE de municipiul Piatra Neamt, pe teritoriul comunei Stefan cel Mare, in depresiunea Cracaului.

Descriere:

Stanca cu chip de om de la Serbesti – Neamt este rezervatie naturala geologica si reprezinta un punct fosilier care contine resturi de moluste si impresiuni de plante. Cu o altitudine de 512 m, stanca domina Depresiunea Cracaului si constituie un punct cheie pentru intelegerea fenomenelor geologice din aceasta zona.

Declarata monument al naturii, Stanca Magura Serbesti este constituita din bancuri de gresii dure redresate pana aproape de vertical, de varsta sarmatiana, la contactul podisului Moldovei cu Subcarpatii. Forma sa deosebita se datoreaza atat pozitiei stratelor de roci din care este alcatuita dar si duritatii lor, motiv pentru care sunt  mai putin erodate decat rocile inconjuratoare.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • titi a spus:

    am copilarit pe stinca aceasta.i mi pare rau ca companiile de telefonie au stricat privelistea cu colosii lor de otel. pe linga asta s a taiat
    un drum prin pajistea rezervatiei pentru ca cineva sa construiasca o cladire .

  • cornel a spus:

    Aceasta stanca privita orizontal seamana cu un om culcat .Ati opservat ?

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.