Home » Obiective turistice

Stanca Piatra Teiului – Judetul Neamt

26 October 2009 0 Comentarii

piatra-teiuluiLocatie: Stanca Piatra Teiului este situata la o distanta de aproximativ 44 km NV de orasul Bicaz, langa viaductul din comuna Poiana Largului, in cuveta actuala a lacului de acumulare Izvorul Muntelui.

Descriere:

Stanca Piatra Teiului este declarata monument al naturii de mai bine de cinci decenii si este asezata la “Coada Lacului” in locul unde se intalnesc cele patru drumuri care vin dinspre Moldova si Transilvania, la o altitudine de 508 m. Stanca are o inaltime de 23 m si este alcatuita din calcare recifale cretacice pe care se poate observa o bogata fauna fosila sarmantica.

Solitara in apele lacului de acumulare “Izvorul Muntelui”, stanca este martorul procesului de eroziune din aceasta zona si poate fi cel mai bine admirata in toata splendoarea ei de pe viaductul ce traverseaza lacul. Totodata, datorita formei sale si a locului in care se gaseste ea este cea mai cunoscuta stanca din judetul Neamt.

Denumita de localnici Piatra Dracului de acest monument al naturii se leaga numeroase legende. Se spune ca Stanca Piatra Teiului isi schimba locul in fiecare noapte iar atunci cand dracul vine la ea, toate focurile din localitatile vecine se sting si toate animalele, de la pasari la patrupede, tac. O alta legenda vorbeste despre un capcaun care fura fetele din sat si le ducea pe platoul muntelui unde le transforma in stana de piatra cu infatisari ciudate.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.