Home » Obiective turistice

Fantana Arteziana Muzicala Piatra Neamt

28 December 2009 0 Comentarii

fantana-arteziana-muzicala-piatra-neamtIn Parcul Tineretului din Piatra Neamt s-a construit la initiativa primarului orasului o fantana arteziana muzicala. Amplasata pe locul unde a funcionat vechea fantana arteziana a parcului, realizarea minunatei fantanii s-a facut cu fonduri din cadrul unui program finantat de Ministerul Mediului alaturi de contributia primariei Piatra Neamt.

Bazinul fantanii are o suprafata de 225 mp si dispune de mai multe componente luminoase si sonore. Constructia fantanii este relativ simpla, ea dispune de un plan orizontal construit din granit sub care sunt amplasate tuburile prin care apa poate sa tasneasca din pamant. Programul fantanii este actionat cu ajutorul unui calculator care regleaza jeturile de apa si culorile luminilor in acelasi timp cu suportul muzical, astfel incat apa danseaza pe ritmul muzicii sub efectul magic al culorilor. Interesanta pentru cei mari si impresionanta pentru cei mici care fermecati de magia ei incearca sa prinda  jeturile de apa multicolore, fantana-minune ne ofera un adevarat spectacol in aer liber.

In fiecare seara fantana arteziana muzicala incanta localnicii dar si turistii cu jocul de apa devenind in serile calduroase un punct de atractie al orasului. Iarna fantana nu functioneaza, pe locul ei fiind montate luminite in forma unui brad de craciun care se integreaza perfect in decorul de sarbatoare al parcului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.