Home » Agrement, Trasee montane, Trasee montane în Masivul Ceahlău
, ,

Traseu de Hiking: Izvorul Muntelui – Cabana Dochia (Masivul Ceahlau)

31 January 2010 0 Comentarii

traseu-trekking-ceahlau-carpati-neamtCabana Izvorul Muntelui  – Curmatura Lutu Rosu – Cabana Dochia – Jgheabul cu Hotar – Stanca Dochiei – Cabana Izvorul Muntelui

De la Cabana Izvorul Muntelui poti sa ajungi la Cabana Dochia si sa cobori in aceeasi zi urmand doua trasee turistice si reusind sa vezi cat mai mult din frumusetile legendare ale muntelui Ceahlau. Atat traseul pe care urci cat si cel pe care cobori sunt trasee turistice omologate de-a lungul carora vei intalni marcajele si panourile cu informatii utile despre fauna si flora existenta in acea arie a rezervatiei.

Totodata vei putea admira si pietrele de legenda ale muntelui care ti se infatiseaza impunator, cand nici nu te astepti, sfidand parca armonia naturii. Traseul pe care urci este traseul 2 (versantul estic) care este marcat cu banda albastra si pleaca de la Cabana Izvorul Muntelui (797 m) spre Curmatura Lutu Rosu (1020 m) si duce pana la Cabana Dochia.

Traseul are o lungime de aproximativ 6 km cu un grad mediu de dificultate si este practicabil tot timpul anului. Poteca pleaca de langa cabana si traverseaza usor prin padure pana la punctul numit “La arsuri”, dupa care urca pe Culmea Rachitis. Pe traseu vei intalni Piatra cu Apa, Polita cu Crini si Detunatele precum si numeroase puncte de belvedere de unde se vad Vf Toaca, Panaghia, Valea Izvorului Alb si Piciorul Sihastrului.
Album Foto
Click pentru a vedea versiunea mare a imaginilor

Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna
Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna Traseu Trekking Ceahlau - Lutu Rosu iarna

Rezervatia Polita cu Crini este anuntata de un panou care te avertizeaza ca aici intalnesti laricele sau zada singurul conifer cu frunze cazatoare. De aici, traseul continua printre blocuri mari de calcar pana la mica poiana de la baza Turnului Rachitis in care se afla un bloc masiv de calcar numit “Piatra cu Apa”. Apoi, poteca strabate padurea de molid pe langa peretii mici din conglomerate pana la baza stancilor “Detunatele” si urca mai intai printr-o zona cu jnepenis, dupa care continua pe jgheabul cabanei de pe partea dreapta. Sus pe platou, unde intalnesti si Cabana Dochia in fata ochilor ti se arata cea mai frumoasa panorama a intregului tinut.

Traseul la coborare este traseul 3 (versantul estic) care este marcat cu triunghi albastru si pleaca de la Cabana Dochia spre Jgheabul cu Hotar si Stanca Dochiei pana la Cabana Izvorul Muntelui. Traseul are o lungime de aproximativ 7,5 km cu un grad mediu de dificultate si este practicabil tot timpul anului. Traseul pleaca de la Cabana Dochia, ocoleste prin stanga varful Lespezi si se ajunge pe platoul Detunatelor.

De aici poteca strabate o zona cu jnepeni, trecand pe langa stanca “Vulturul lui Traian” si ajungand in poiana “La izvoare”. Apoi, poteca trece prin padure pana ajunge intr-un luminis unde se afla Stanca Dochiei, un impresionant masiv de piatra. Drumul este din ce in ce mai usor si urmeaza firul vaii pana la podul de beton de peste paraul Izvoru Alb. De aici traseul se suprapune cu traseul de la urcare prin Lutu Rosu si se ajunge la Cabana Izvorul Muntelui.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.