Home » Agrement, Obiective turistice

Deschiderea statiunii balneo Negulesti

25 June 2010 0 Comentarii

deschidere-statiunea-negulestiIn data de 19 iunie 2010, Consiliul Judetean Neamt a inaugurat Statiunea Negulesti si a redat-o circuitului turistic al judetului. La acest eveniment au luat parte parlamentari din judetul Neamt, alesi locali si judeteni, reprezentanti ai unor firme private si un sobor de preoti care au oficiat slujba de sfintire a statiunii.

Statiune Negulesti este situata in comuna Piatra Soimului, la 25 km distanta de municipiul Piatra Neamt si a fost preluata de SC Neamt Turism Srl, iar in ultima perioada a fost dotata si modernizata, obtinandu-se astfel autorizatiile necesare de functionare. Investitiile care au fost realizate aici au vizat bucataria, grupurile sanitare, zona de receptie si barul. Statiunea mai dispune de captare proprie de apa potabila, centrala termica moderna si spalatorie.

Dupa 14 ani, timp in care a stat la conservare, s-a reusit deschiderea statiunii in mod oficial fara a fi insa valorificat potentialul curativ al apelor. Statiunea Negulesti este cunoscuta pentru calitatile terapeutice ale apelor clorosodice, magnezice si iodurate care trateaza o gama larga de afectiuni cronice.

Baza de tratament a statiunii cuprinde 15 cazi, un bazin de recuperare, 4 cabinete medicale si o sala de sport pentru recuperare, insa deschiderea ei pentru turisti nu a fost inca posibila.

Administratorii statiunii doresc ca in scurt timp sa reuseasca incheierea unor parteneriate cu investitori privati necesare pentru a dota partea de cazare si deschiderea bazei de tratament care sa puna in valoare valentele balneo ale acestui complex turistic.

In prezent, statiunea Negulesti dispune de o capacitate de cazare pentru 118 persoane, in camera de doua si trei locuri sau apartamente cu doua sau cinci locuri, iar restaurantul are capacitatea de peste 100 persoane.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.