Home » Obiective turistice, Schituri
,

Schitul Carbuna – Judetul Neamt

20 August 2010 0 Comentarii

schitul-carbuna-judetul-neamtSchitul Carbuna este situat vizavi de Rezervatia de zimbri Dragos Voda si se poate ajunge la el de pe jos. Schitul este situat in comuna Vanatori, la aproximativ 3 km de Manastirea Neamt.

Terenul pe care a fost construit Schitul Carbuna este proprietatea manastirii Neamt si in trecut a reprezentat si locul de unde se realiza apararea si buna functionare a Cetatii Neamtului. Tot in acest loc se prelucra carbunele din lemn  folosit pentru prelucrarea fierului in cadrul manastirii, dar si pentru alte intrebuintari.

In timpul celor doua razboaie mondiale pe aceste locuri au cazut multi ostasi romani pentru apararea tarii noastre, motiv pentru care locul a devenit un “sanctuar” pentru rugaciune si pomenire a acestor eroi.  In cimitirul in care au fost ingropati acesti eroi, in anul 1995 s-a construit o troita care a fost sfintita de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel cu un sobor de preoti si diaconi.

In anul 2001 Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a infiintat Schitul Carbuna cu hramul “Sfantul Voievod Stefan cel Mare”  pe locul unde s-au jertfit eroii neamului romanesc. Construit intr-o plantatie de stejari de langa cimitirul eroilor neamului cazuti in al Doilea Razboi Mondial, schitul apartine administrativ de Manastirea Neamt.  Intre anii 2001 si 2003 la Schitul Carbuna s-au construit un paraclis si un corp de chili cu trapeze.

De la Schitul Carbuna se pot face drumetii catre Manastirea Neamt si catre celelalte schituri ale manastirii: Schitul Vovidenia, Schitul Pocrov, Schitul Icoana, Schitul Icoana Veche.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.