Home » Alte Articole

Emotie de Toamna in Tinutul Neamtului

18 October 2010 0 Comentarii

emotie-de-toamna-judetul-neamtEmotia toamnei a cuprins Tinutul Neamtului care este plin de peisaje pitoresti ce de la un anotimp la altul isi schimba infatisarea.  Cea mai spectacoloasa schimbare a peisajelor are loc toamna cand magia culorilor se asterne incet, incet peste ele. Parfumul toamnei si culorile ruginii daruiesc acestui tinut peisaje mirifice cu paduri multicolore si lacuri intunecate cu reflexii perfecte: o adevarata emotie de toamna.

In luna octombrie soarele pare ca se coboara pe pamant si imbraca natura in tonuri calde si splendide, iar noaptea luna straluceste prin culorile ruginii ce imbraca podgoriile, gradinile si copacii. Totul te uimeste prin lumina si culoare, prin peisaje superbe care intrec  orice imaginatie. Toamna pregateste turistului care viziteaza acest tinut un adevarat spectacol de culoare unde poate fi vrajit de natura inconjuratoare.

Toamna este prezenta peste tot dar in Tinutul Neamtului exista cateva locatii in care haina ruginie a acestui anotimp face ca natura sa trezeasca adevarate emotii in inima si sufletul oricarui om care se plimba in acele locuri.

Localizare Padurea de Argint si Padurea de Arama

Codrii de arama situati pe dealul Filiorul din comuna Agapia si formati in mare parte din goruni seculari sunt toamna de o rara frumusete. Astfel, pe la asfintit, poti admira, sub lumina razelor de soare, “vazduhul tamaiet” descris de marele poet roman, Mihai Eminescu in Calin – file din poveste.

Padurea de argint situata pe terasa inferioara a paraului Topolitei in comuna Agapia este formata in mare parte din arbori batrani. Frumusetea exceptionala a Padurii de argint este descrisa de cel mai mare poet roman in urmatoarele versuri: “… De treci codrii de arama, de departe vezi albind Si-auzi mandra glasuire a padurii de argint… ” (Mihai Eminescu – “Calin – file din poveste”)

Padurea de smarald situata intre valea paraului Neamt si a paraului Nemtisor este formata din stejari seculari foarte vigurosi cu varsta intre 150-200 ani. Aceata padure este deosebita si impresionanta prin dimensiunile si aspectul exemplarelor de stejar, prin particularitatile subarboretului, bogatia florei ierboase si infiltratiile de conifere.

Viziteaza Tinutul Neamtului si bucura-te de culorile toamnei, surprinzand natura in momentul ei de frumusete absoluta. Daca ai o pasiune pentru fotografie sau plimbari in aer liber, judetul Neamt ofera pe timpul toamnei peisaje unice care vor multumi orice turist.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.