Home » Agrement, Alte Articole
, ,

Peisaje de Toamna la Piatra Neamt

27 October 2010 0 Comentarii

peisaje-toamna-piatra-neamtCu o feerie de culori toamna cu peisajele sale inconfundabile si-a facut si in acest an prezenta la Piatra Neamt. Zilele toride de vara sunt acum doar o amintire iar in locul lor si-au facut aparitia zilele racoroase de toamna. Mirosul specific  al toamnei si fosnetul covorului de frunze intregesc atmosfera specifica acestui anotimp magnific.

Frunzele s-au ingalbenit  pe rand si coboara lin din copaci la adierea vantului. Soarele cu stralucirea si caldura lui parca impiedica natura sa se transforme, vantul poarta pe aripi mirosul fructelor coapte, iar cerul zilelor senine de toamna  extrem de curat si albastru este impunator.

O plimbare prin orasul Piatra Neamt intr-o zi senina de toamna  inseamna o calatorie intr-un taram plin de culori, pace si peisaje frumoase. Porneste de la Curtea Domneasca unde copacii dau un spectacol de culoare, iar fosnetul frunzelor ruginite  iti insotesc pasii.

Peisaje de Toamna in Piatra Neamt, judetul Neamt

Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna
Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna
Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna
Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna
Peisaje de Toamna Peisaje de Toamna

Vei intalni un inceput de toamna cu peisaje impozante unde coama verde a copacilor se schimba intr-una rosiatica, galbuie sau pestrita si vei putea admira arhitectura deosebita din centrul orasului Piatra Neamt. Bancile fac si ele parte din decor: acum sunt un loc de popas pentru frunzele obosite ce se desprind una cate una de pe crengile copacilor.

Apoi, drumul in serpentine care urca pe muntele Cozla este asemenea unui tunel imbracat in haina aramie  a toamnei. Frunzele s-au asezat una cate una pe drum formand un covor multicolor si la cea mai mica adiere de vant incep sa danseze invartindu-se pe codite. Din cand in cand la punctele de belvedere poti zari frumusetea tomnatica a orasului, un tablou unic oferit de darnica natura.

Nu cu mult sunt  diferite si peisajele de toamna intalnite pe drumul ce duce la Complexul de Peste Vale. Aici padurea este splendida iar copacii cu tulpini groase si ramuri bogate isi scutura haina, in culorile ei calde si imbietoare. De la casele din zona se simte mirosul acrisor al merelor si gustul dulceag al strugurilor care te imbie la popas.

Nu mai pierede timpul: toamna este scurta iar in curand zilele pline soare si copacii multicolori vor fi inlocuite de ploi si crengi goale. Te invitam sa vizitezi orasul Piatra Neamt si sa facei o mica plimbare prin locuride de mai sus: vei simti frumusetea peisajelor de toamna in cea mai pura forma!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.