Home » Muzee, Obiective turistice

Viziteaza Muzeele de Arta din Judetul Neamt

22 October 2010 0 Comentarii

viziteaza-muzee-arta-neamtPentru cei pasionati de arta judetul Neamt le ofera posibilitatea de a admira in muzeele de arta lucrari care va vor surprinde in mod placut apartinand mai multor pictori romani. Grigorescu, Tonitza si Iulia Halaucescu sunt doar cativa dintre pictorii care prin lucrarile lor au revolutionat arta romaneasca.

In salile muzeelor  de arta din judetul Neamt sunt expuse lucrari care ilustreaza mai multe genuri: pictura, grafica si lucrari de arta decorativa de mari dimensiuni, compozitii abstracte cu elemente geometrice si alte elemente de limbaj si expresie plastica. Impresionante sunt lucrarile pictorilor care in creatia lor artistica au surprins momente din tinutul Neamtului si le-au redat cu multa maiestrie pentru eternitate.

Viziteaza muzeele de arta din judetul Neamt si vei descoperi o colectie impresionanta de lucrari artistice, deosebite prin calitate si tehnica executiei.

Muzeul de Arta din Piatra Neamt – prezinta o viziune panoramica asupra evolutiei artelor vizuale (pictura, grafica, sculptura, tapiserie) create de artistii romani la sfarsitul secolului al XIX-lea si in secolul al XX-lea. In operele sculptorilor Ion Irimescu si Ion Jalea si ale pictorilor: Gh. Petrascu, Fr. Sirato, St. Popescu, N. Tonitza, I. Tuculescu, Corneliu Baba se poate urmari perioada interbelica in arta romaneasca, marcata de incidenta curentelor europene dezvoltate in secolul al XX-lea.

Muzeul de Arta din Roman – s-a deschis in anul 1957 si a pornit cu o singura lucrare “Stefan cel Mare” pictata in 1884 de Epaminondra Bucevschi, la comanda episcopului de Roman Melchisedec Stefanescu. Colectia muzeului de arta pune in valoare arta romaneasca prin creatia artistilor legati intr-un fel sau altul de zona Roman. Printre artistii care au expuse in acest muzeu lucrari de pictura, grafica si sculptura ii putem enumera pe: Maria Ciurdea Steurer, Iosif Steurer, Stavru Tarasov, Jean Cosmovici, Constantin Isachie, Nicu Enea.

Muzeul de arta “Iulia Halaucescu” din Tarcau
– a fost inaugurat in noiembrie  2003 la comuna Tarcau, in cladirea in care a functionat “fosta scoala a invatatorului”. Cladirea muzeului cuprinde sase sali care adapostesc aproape 120 de lucrari plastice, dar si obiecte personale ale artistei care a fost supranumita “doamna acuarelei romanesti”. Toate obiectele si lucrarile expuse in muzeu au fost donate de Iulia Halaucescu comunei sale natale, Tarcau.

Colectia  Manastireasca de la Manastirea Agapia, judetul Neamt – Sala a doua este dedicata marelui pictor Nicolae Grigorescu. Aici sunt expuse cele 29 de lucrari originale ale pictorului care au fost lucrate in perioada in care a pictat si interiorul Manastirii Agapia. Aceste lucrari reprezinta icoane, prapuri de procesii, un epitaf si cinci tablouri cu teme laice.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.