Home » Evenimente
,

Prima editie a Salonului de Arta Naiva de la Piatra Neamt

2 November 2010 1 Comentariu

arta-naiva-gheorghe-ciobanu-strugurele-uriasIn perioada 3-6 noiembrie 2010 va avea loc prima editie a Salonului de Arta Naiva de la Piatra Neamt organizata de Centrul de Cultura si Arte „Carmen Saeculare”. Evenimentul va avea loc la Galeria Scolii Populare de Arte din Piata Mihail Kogalniceanu, bl. H4, parter. In cadrul salonului vor fi expuse lucrari semnate de artisti reprezentativi ai picturii naive romanesti: Ioan Maric si Catinca Popescu (Bacau), Gheorghe Ciobanu (Baltati, judetul Iasi), Valentina Acasandrei (Iasi), Cecilia Haisan (Piatra Neamt).

Iata cateva realizari ale artistilor care vor fi prezenti cu lucrari la prima editie a Salonului de Arta Naiva de la Piatra Neamt:

Ion Maric – artist premiat la Salonul International de Arta Naiva – Bucuresti si medaliat cu aur la Milano, Venetia (1973), Lugano (1974) si Viaregal (1976). Laureat al Festivalului National de Arta Naiva intre anii 1970 – 2007, acesta are vernisat 80 de expozitii personale si a participat la peste 500 de expozitii colective. Totodata, Ion Maric a primit Premiul Special al Uniunii Artistilor Platici, Placheta ACAR Strasbourg, 2007 si Diploma de excelenta a Parlamentului European, in 2008.

Catinca Popescu – in cei peste 30 de ani de activitate a realizat aproximativ o mie de lucrari cu care a participat la numeroase expozitii, colectii particulare sau muzee, in tara si strainatate: Moldova, Cuba, Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franta, Italia, Australia, Belgia, Spania, Germania, Israel, Grecia, Cipru, Polonia, Japonia, Austria, Elvetia. Catinca Popescu a expus in cadrul Saloanelor de Arta Naiva organizate la Botosani, Vaslui, Pitesti, Bucuresti, Arad, Dorohoi, Bacau, Resita, Iasi, Alba-Iulia unde a primit numeroase distinctii.

Gheorghe Ciobanu – prin personalitatea sa artistica s-a impus in arta naiva romaneasca si internationala, fiind o prezenta cosntanta la targurile populare organizate de Muzeul Taranului Roman sau de Muzeul Satului din Bucuresti inca din anul 1979. In strainatate a inceput sa expuna din anul 1996 in tari ca: Franta, Elvetia, Germania si Austria, dar lucrarile sale se regasesc si in colectii particulare din SUA, Canada, Austria, Franta, Italia.

Valentina Acasandrei
– se concentreaza pe iconografie si incepand cu anul 2000 aceasta a obtinut premii prestigioase la festivaluri si concursuri nationale de la Timisoara si Curtea de Arges.

Cecilia Haisan – cariera ei artistica se concentreaza pe icoanele naive pe sticla. Lucrarile ei au  fost admirate in expozitii personale si colective la Piatra Neamt si in tara, multe regasindu-se in colectii particulare.

Miercuri, 3 noiembrie 2010, incepand cu ora 17.00 va avea loc vernisajul expozitiei in prezenta artistilor expozanti. Expozitia Salonului de Arta Naiva este una cu vanzare, iar programul de vizitare a expozitiei este zilnic intre orele 10.00 – 18.00.

Imaginea folosita in articol reprezinta tabloul “Strugurele Urias” al pictorului Gheorghe Ciobanu

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.