Home » Evenimente
,

Recital Romanian Piano Trio la Piatra Neamt: a IV a editie a Turneului National Music On

18 November 2010 0 Comentarii

recital-romanian-piano-trio-piatra-neamtSambata, 20 noiembrie 2010, de la ora 18.00 are loc in Sala „Theodor Macarie” a  Liceului de Arta „Victor Brauner” din Piatra Neamt un recital sustinut de Romanian Piano Trio in cadrul celei de a patra editie a  Turneului National Music On. Turneul a debutat in acest an pe data de 10 octombrie si cuprinde 15 concerte si recitaluri in 14 orase din Romania.

Pana in prezent, Romanian Piano Trio a mai concertat la Hunedoara, Pitesti, Resita, Timisoara, Baia Mare, Cluj-Napoca, Brasov, Miercurea Ciuc, Iasi iar dupa recitalul de la Piatra Neamt  urmeaza altele la Bucuresti, Medias si Targu Mures. Recitalul de la Piatra Neamt cuprinde in program Trio in la minor de Maurice Ravel si Trio in mi minor, op.90, „Dumky” de Antonín Dvorak. Romanian Piano Trio are in componenta trei dintre cei mai valorosi tineri instrumentisti romani: Alexandru Tomescu – vioara, Razvan Suma – violoncel si Horia Mihail – pian.

Violonistul Alexandru Tomescu este solist concertist al Formatiilor Nationale Radio din 2002 si de-a lungul carierei sale a sustinut in 26 de tari sute de concerte si recitaluri, in sali celebre precum Concertgebouw Amsterdam, Thèatre des Champs Elysées si Thèatre Châtelet, Paris, Metropolitan Art Center, Tokyo, in compania unor dirijori renumiti: Kurt Masur, Christoph Eschenbach sau Philippe Entremont. Alexandru Tomescu a castigat in septembrie 2007dreptul de a canta la faimoasa vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioada de cinci ani.

Pianistul Horia Mihail a debutat la varsta de 10 ani si de atunci a cantat alaturi de cele mai mari orchestre simfonice din Romania si din lume, in celebre sali de concert din New York, Paris, Londra, Bruxelles sau Sankt Petersburg. Totodata, a concertat sub bagheta unor dirijori celebri precum Christian Badea, Maxim Vengerov, John Williams sau Jin Wang. A studiat in Statele Unite ale Americii, la Universitatea din Illinois si a fost solist al orchestrelor Boston Pops (sub bagheta lui John Williams si Keith Lockhart), Topeka Symphony, Boston University Symphony si University of Illinois Symphony.

Violoncelistul Razvan Suma a studiat la Liceul de Muzica “Sigismund Toduta” din localitate, absolvind apoi cursurile Academiei de Muzica din Bucuresti.  Totodata, a studiat si la prestigioasa Longy School of Music de la Cambridge. De-a lungul carierei sale a sustinut peste o suta de recitaluri si concerte in turnee din Europa, America si Asia.

Cu un succes rasunator la editiile trecute ale Turneului Music On cei trei instrumentisti, in acest an, au facut inca un pas inainte sustinand concerte educative si cursuri de maiestrie in liceele de muzica, cursuri destinate atat elevilor cat si profesorilor. Turneul Music On este organizat in parteneriat cu Orchestrele si Corurile Radio si Agentia Brandung si sustinut de TVR Cultural.

Consiliul Judetean Neamt si Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare”, alaturi de Asociatia Culturala Accendo si Radio Romania, va invita sa participati sambata 20 noiembrie, la acest eveniment.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.