Home » Evenimente

Editia a XLI–a a evenimentului cultural Zilele ”Ion Creanga”

7 December 2010 0 Comentarii

zilele-ion-creanga-2010Editia din acest an a evenimentului Zilele “Ion Creanga” se va desfasura in Piatra Neamt, Humulesti si Targu Neamt, in perioada 10-12 decembrie, iar  programul va cuprinde mai multe evenimente. In cele trei zile dedicate marelui povestitor vor avea loc lansari de carti, simpozioane, un concurs de creatie literara si spectacole.

Vineri, 10 decembrie 2010, la orele 17.00, va avea loc deschiderea oficiala a acestei manifestari  culturale Zilele ”Ion Creanga”. Evenimentul se va desfasura la sediul Muzeului de Istorie din Piatra-Neamt, cand este programat si simpozionul “Redescoperirea lui Ion Creanga”. Considerat cel mai mare povestitor roman si unul dintre clasicii literaturii romane, Ion Creanga este recunoscut datorita maiestriei basmelor, povestilor si povestirilor sale, mai ales datorita operei sale autobiografice “Amintiri din copilarie”.

Sambata, 9 decembrie 2010, la ora 9.00, este programata o slujba de pomenire la Biserica “Sfantul Nicolae din Humulesti”, slujba oficiata in memoria scriitorului si familiei sale. Dupa slujba de pomenire se va organiza un pelerinaj la casa memoriala a povestitorului humulestean. Aici, elevii Scolii generale “Ion Creanga” din Humulesti si elevii Liceului Economic “Vasile Conta” din Targu-Neamt vor sustine un spectacol de datini si obiceiuri de iarna.

Tot sambata, in sala de sedinte a Consiliului Local Targu-Neamt manifestarea va continua cu simpozionul “Contributia lui Ion Creanga la didactica romaneasca”. Apoi, va avea loc lansarea Monografiei Ion Creanga scrisa de Vladimir Streinu si a numarului 3 al revistei “Antiteze”.

Duminica, 12 decembrie 2010, fiind si ultima zi a manifestarilor culturale dedicate marelui scriitor, participantii vor avea ocazia sa mearga intr-o excursie in locurile pe care Ion Creanga le-a povestit atat de frumos in operele sale. Traseul pleaca de la Targu-Neamt – Manastirea Neamt – Pipirig (locul unde au trait bunicii povestitorului) – Poiana Teiului si continua pana la  Brosteni (locul unde Creanga a continuat scoala).

Toti cei care in copilarie au fost fascinati de basmele si povestile lui Creanga, opera care infatiseaza in mod admirabil spiritul poporului roman de la tara, sunt invitati sa participe in perioada 10-12 decembrie, la editia a XLI–a a evenimentului cultural Zilele ”Ion Creanga”.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.