Home » Evenimente
,

Editia a VI a a Anualei de Pictura, Sculptura si Grafica 2010 – Roman

10 December 2010 0 Comentarii

expozitie-arta-roman-2010La inceputul lunii decembrie a avut loc la Muzeul de Arta din Roman vernisajul Anualei de Pictura, Sculptura si Grafica prezentat de profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu. Aflata la cea de a VI a editie, aceasta traditionala manifestare reprezinta unul din cele mai importante evenimente pentru lumea artistica romascana.  Aceasta actiune are drept scop  readucerea la Roman a artistilor plastici romascani, in special cei care s-au afirmat in alte zone din tara sau din strainatate.

Acest eveniment se adreseaza tuturor celor care indragesc si apreciaza arta. Editia din acest an aduce mai multe noutati si anume: s-au deschis portile si catre alti 23 de artisti, dintre care 8 sunt membri ai filialelor UAP din Iasi, Brasov, Bacau, Constanta si Neamt; s-a optat pentru o sigla si o formula noua “Arta pentru suflet, suflet pentru arta”; cu sprijinul artistilor plastici s-a realizat primul catalog al anualei, in paginile caruia se regasesc expozantii si lucrarile acestora.

Expozitia cuprinde cate maxim 5 lucrari realizate in ultimul an de activitate de catre artistii expozanti si sunt reprezentative pentru maniera de lucru a fiecaruia, astfel ca vizitatorii vor avea ocazia sa admire maniere, tehnici si teme diferite. Surpriza din acest an a apartinut sculptorului Mircea Florin Zaharescu care a expus, in premiera la Anuala de Pictura, Sculptura si Grafica, bustul marelui dirijor Sergiu Celibidache. Artistul a impresionat si la editia de anul trecut cand daruit Muzeului de Arta din Roman bustul profesorului Gheorghe A. M. Ciobanu.

In prezent, expozitia anualei cuprinde 74 de lucrari de pictura, sculptura si de grafica cu diverse tematici: florale, peisaje si portrete apartinand unor nume cunoscute in plastica romascana si nu numai: Monica D. Carp, Viorica Vasilisin, Florin Zaharescu, Cristian Prisecaru,  Elena Antochi, Ovidiu Carpusor, Razvan Adrian Gusul, Geza Covaks, Florin Mares, Constantin Adamovici,  Iulian Sebastian Negru, Magdalena Avadanei, Cornel Paiu, Violeta Lacatusu, Mihai Perca, Raluca Popescu Olaru, Heliana Adalgiza Rotariu, Valerian Caldaru, Doina Colescu, Sabin Francisc Pal, Viorel Maxim si Petru Viorel Andreescu.

Anuala de Pictura, Sculptura si Grafica 2010 se desfasoara in perioada 5 decembrie 2010 – 5 ianuarie 2011 la Muzeul de Arta din Roman. Majoritatea lucrarilor expuse sunt cu vanzare si deja iubitorii de arta si frumos au cumparat cateva dintre acestea. Organizatorii va invita sa luati parte la acest eveniment si sa admirati lucrarile deosebite expuse in acest an.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.