Home » Evenimente, Participări la târguri de turism, Promovare Turistică

Judeţul Neamţ la Târgul de Turism din Berlin editia 2011

8 March 2011 0 Comentarii

targul-international-berlin-2011Judeţul Neamţ va participa în perioada 9-13 martie 2011 la cea de-a 48-a ediţie a Târgului Internaţional de turism ”Internationale Tourismus Börse” (ITB) de la Berlin. Acest târg reprezintă una din cele mai importante manifestări pe piaţa de profil din Europa, fiind prima ca mărime şi importanţă la nivelul Germaniei, înregistrând la ediţia din 2010 aproape 200.000 de vizitatori şi un număr de peste 11.000 de expozanţi din peste 180 de ţări.

Participarea la acest eveniment reprezinta o şansă de promovare a Ţinutului Neamţ într-o perioadă propice lansării noilor oferte pentru pachetele turistice ale anului 2011. Prin prezentarea directă a acestei destinaţii pe o piaţă turistică importantă la nivel European se doreşte promovarea obiectivelor şi punctelor de atracţie turistică, precum şi punerea în valoare a autenticităţii acestui ţinut.

O caracteristică specială a târgului de la Berlin o reprezintă faptul că expozanţii realizează adevărate ateliere de creaţie ad-hoc, în care artişti din toate domeniile îşi pot demonstra măiestria. Asfel, la acest târg judeţul Neamţ va fi reprezentat de artistul plastic Ciprian Istrate, profesor al Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”  care împreună cu un elev al Şcolii Populare de Arte va realiza la Berlin lucrări în tehnica frescei, va picta icoane pe sticlă, precum şi piese de ceramică, în stilul Cucuteni.

Targul de turism de la Berlin 2011

Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011
Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011
Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011 Targul de turism de la Berlin 2011

Alături de aceştia, vor mai fi prezenţi şi meşterii populari Ionela şi Costi Lungu din Târgu Neamţ. Doamna Ionela Lungu va realiza feţe zâmbitoare dintr-un boţ de humă precum spunea povestitorul Creanga folosind mai multe meşteşuguri traditionale, cum ar fi: modelajul în lut, tăbăcitul pieilor, croirea pielicelelor de miel şi împletirea fuioarelor de cânepă, iar domnul Costi Lungu va confecţiona măşti tradiţionale din blană tăbăcită şi toiege sau baltage din lemn de esenţă tare (alun, carpen sau corn).

Participarea judeţului Neamţ cu standul propriu în cadrul standului României la Târgul Internaţional de turism ”Internationale Tourismus Börse” de la Berlin se va face cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei municipiului Piatra Neamţ.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.