Home » Agrement

Cu bicicleta spre Lacul Cuejdel

22 September 2011 0 Comentarii

cicloturism-lacul-cuejdelMunţii domoli cu peisaje fascinante, nenumărate drumuri forestiere şi poteci, precum şi traficul puţin aglomerat fac ca împrejurimile Lacului Cuejdel sa fie un loc ideal pentru practicarea cicloturismului. Acest traseu pe care poţi să-l parcurgi pe bicicletă pleacă de la biserica din comuna Gârcina şi se continuă pe un drum forestier care traversează satul şi pădurea până la lac.

Drumul cu bicicleta prin sat îţi oferă ocazia să descoperi istoria locurilor, să admiri casele tradiţionale vechi şi păşunile pe care sunt aliniate căpiţele de fân sau pasc liniştite turmele de oi. La ieşirea din sat drumul intră în pădurea de brad unde răcoarea îşi face simţită prezenta, iar razele soarelui încearcă să pătrundă prin coroanele bogate ale copacilor.
Apoi, se merge până când se ajunge într-o frumoasă poiană, unde vin turiştii să se relaxeze la iarbă verde.  Din poiană, de la indicatorul spre Lacul Cuiejdel, drumul o coteşte brusc spre dreapta începând să urce mai abrupt în serpentine până la intrarea în pădure.

Zona rurala Garcina, judetul Neamt

Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina
Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina
Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina
Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina Zona rurala Garcina

Verdele pajiştelor, coloritul florilor, albastrul intens al cerului şi liniştea locului te însoţesc spre destinaţie, dar nu înainte de a străbate din nou pădurea unde drumul forestier urmează curba de nivel şi urcă şi coboară uşor până când ajunge la Lacul Cuiejdel.

Alături de drumul forestier curge un pârâu care sapă necontenit pe sub rădăcinile copacilor şi apoi se varsă în lac. Sunetul apei se aude asemenea unui cântec ce străbate liniştea de temut a pădurii, până cand îţi apare în faţa ochilor luciul imens al lacului Cuiejdel, denumit şi Lacul Crucii. Acesta este cel mai mare lac de baraj natural din România, situat în Munţii Stânişoarei, la 25 km de Piatra Neamţ.

Aşezat în inima pădurii, într-un peisaj sălbatic, lacul Cuiejdel este de o frumuseţe rar întâlnită unde sute de trunchiuri de copac se ivesc ameninţătoare din apă. Ca să-l poţi admira în toată splendoarea lui poţi face o plimbare în jurul lacului pe drumul forestier ce se unduieşte în lungul apei. Natura a lucrat intens aici şi a creat un peisaj care încântă privirea la fiecare pas. De aici ne putem întoarce pe acelaşi drum sau putem merge pe drumul forestier ce duce spre satele Cracăul Negru şi Magazia.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.