Home » Evenimente

Festivalul “Filmul de Piatră” la Piatra Neamţ ediţia a III a

30 December 2011 0 Comentarii

filmul-de-piatra-2012În perioada 5 – 8 ianuarie 2011 va avea loc la Piatra Neamţ festivalul “Filmul de Piatră”, ediţia a III a. Această ediţie se va desfăşura în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Neamţ. Filmul de Piatră îşi propune să descopere si să premieze, la fiecare ediţie, cele mai bune filme de scurtmetraj create exclusiv în România și Republica Moldova.

În competiţie s-au înscris 55 de filme la categoriile Ficțiune, Animație, Experimental, Videoclip, Documentar sau Extrem. Vor avea loc şi concerte Partizan, URMA, Electric Fence, petreceri multimedia, o întâlnire-eveniment cu Draga Olteanu Matei, dar şi scurtmetraje excepționale de la festivalurile prietene Next, Anim’est sau ShortsUP. Toate aceste atractii prezente la festival fac din Moldova cea mai cinefilă zonă a tării în luna ianuarie.

La această ediţie juriul va avea următoarea componenţă: Ana Ularu, Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, Aurelian Nica, Virgiliu Mărgineanu şi Ticu Lăcătușu. Premiile de la această ediţie sunt oferite de Institutul Cultural Roman pentru: Cel mai bun film de fictiune în valoare de 1000 euro, Cel mai bun film documentar în valoare 700 euro, Cel mai bun film de animatie în valoare de 700 euro, Cel mai bun videoclip în valoare de 700 euro, Cel mai bun film experimental în valoare de 500 euro. Totodată se va acorda şi un premiu special oferit de ICR în valoare de 400 euro şi un premiu pentru categoria “Extrem” care constă într-o cameră video/foto GoPro Hero2 oferită de MXShop.ro.

Organizat la iniţiativa regizorul pietrean Andrei Dăscălescu şi cu sprijinul Primăriei Piatra Neamţ din dorinţa de a iniţia un eveniment cultural necesar pentru dezvoltarea oraşului Piatra Neamţ, acest festival a avut un succes neaşteptat la ediţiile trecute. Astfel, organizatorii invită iubitorii de film să ia parte şi la această ediţie a festivalului care se încadrează într-una dintre cele mai importante evenimente culturale din Moldova.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.